Header: L'Estació Espai Jove

L'Estació Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: L'Estació Espai Jove

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Joves usuàries de L’Estació Espai Jove organitzen un cicle de debats sobre els objectius de desenvolupament sostenible a Girona

La iniciativa pretén oferir espais per donar visibilitat a l’opinió de persones joves i ser una plataforma on fer xarxa i establir sinergies entre elles

L’Estació Espai Jove acollirà aquest mes de febrer un cicle de debats sobre els objectius de desenvolupament sostenible a la ciutat de Girona. Sota el títol “Reflexionem la Girona del futur”, la iniciativa té tres finalitats: en primer lloc, reunir talent jove i posar en valor les experiències i vivències del jovent com a ciutadans i ciutadanes de Girona; en segon lloc, ser un espai d’interlocució amb representants de l’administració pública on poder interpel·lar-los directament i conèixer de primera mà els seus plantejaments i, en tercer lloc, generar un debat estructurat i en format obert, on intercanviar opinions i generar sinergies entre els nois i noies participants.

La proposta va néixer d’un grup d’usuàries de L’Estació Espai Jove després que, l’any passat, s’organitzés amb èxit un debat sobre educació, participació i identitat en el marc de la 4a Setmana de la Ciutat Educadora. El cicle “Reflexionem la Girona del futur”, doncs, neix de l’aprenentatge i la voluntat d’aquestes joves i busca reflexionar sobre qüestions relacionades amb la ciutat des d’un punt de vista pràctic i tangible. 

El tret de sortida de l’esdeveniment serà demà, divendres 7 de febrer, a les 19 h, a L’Estació Espai Jove, amb el debat inaugural “Els ODS, de la mirada global al món local”, que comptarà amb la col·laboració de l’associació Creu Roja Girona, que ha cedit l’exposició “T’imagines una vida sense drets?”.

El cicle seguirà el dia 12 de febrer amb una trobada en què es debatrà sobre medi ambient; el 14 de febrer, en què es parlarà sobre les iniciatives amb perspectiva de gènere que desenvolupen diferents agents de la ciutat; el dia 28 de febrer, amb un debat sobre l’impacte de les TIC a l’aula i, el 26 de febrer, en què es reflexionarà sobre la creixent precarització laboral del jovent de gironí.

Les sessions tindran una durada màxima de dues hores i s’estructuraran en dues parts: una primera part on intervindran nois i noies joves amb experiència en l’àmbit tractat, i una segona part, de debat obert amb el públic assistent. 
 

Programa
Tornar