Header: Educació

Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (19.05 h)

L’Ajuntament de Girona inicia una campanya per fomentar la bona convivència veïnal, mentre se superen les mil denúncies per no complir el confinament. El Servei d’Educació i la Policia Municipal fomenten la sensibilització entre els infants.

L’Ajuntament de Girona ha iniciat una campanya per fomentar la bona convivència veïnal quinze dies després de l’inici del confinament, i dóna consells per reduir al mínim les molèsties entre habitatges. Sota el títol “Aquests dies... Petits gestos poden evitar grans problemes” s’enumeren de manera gràfica i resumida algunes actituds encaminades al manteniment del bon veïnatge, i també es proposen formes positives d’encarar la resolució de problemes que puguin sorgir. Finalment, es recorda que en cas de necessitat es pot trucar al 092, el telèfon de la Policia Municipal de Girona.

Aquest fulletó informatiu s’ha repartit a través de correu electrònic a diverses associacions del territori, com la Cambra de la Propietat, el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona o el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona, que el distribuiran entre els seus associats amb l’objectiu que arribi al conjunt de veïns i veïnes de la ciutat.

Fins ara, han sigut poques les intervencions que ha hagut de fer la Policia Municipal amb motiu de conflictes veïnals. Des de l’inici de l’episodi de confinament, s’han fet 96 requeriments per aquest concepte, dels quals 64 han necessitat intervenció policial, mentre que la resta s’han resolt sense intervenció. Gairebé tots els casos s’han pogut solucionar seguint els coneixements de mediació de què disposen ara el conjunt dels agents, i només s’han cursat tres denúncies administratives ocasionades per molèsties. 

Pel que fa a les sancions per incomplir les instruccions de confinament i sortir al carrer de manera no justificada, en el dia d’ahir es van aixecar entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra 62 actes més. En total, s’ha superat el miler de denúncies, que ara ja en són 1.018 a la ciutat de Girona. 

D’altra banda, s’han engegat diferents iniciatives municipals amb l’objectiu que la ciutadania col·labori a l’hora de fer accions de reconeixement a persones malaltes i professionals que continuen treballant durant el confinament. En aquest sentit, la Policia Municipal de Girona iniciarà demà un concurs de dibuix per posar en valor la feina del cos en aquest episodi d’emergència sanitària. L’activitat consistirà a penjar un dibuix a Twitter, Facebook o Instagram, que tracti sobre el tema “La Policia Municipal de Girona i el COVID-19”, etiquetant la Policia Municipal i amb els hashtags #dibuixpmgirona #quedatacasa. El dibuix que tingui més “likes” en un sol dia, tindrà com a premi un escut de la Policia higienitzat que els mateixos agents dipositaran a la bústia del domicili del nen o nena que hagi guanyat.

El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Girona ha engegat també una iniciativa per donar suport a tots els pacients i al personal sanitari dels centres sanitaris de la ciutat, a proposta de l’Hospital Josep Trueta. Sota el lema “Et sumes als reptes que cuiden?”, el servei municipal s’afegeix a la proposta conjunta del Departament de Salut i del Departament d'Educació i convida les famílies i infants de Girona a participar dels reptes proposats i compartir-los a les xarxes socials, etiquetant @educacio_gi i afegint-hi el hashtag #reptesquecuiden. Des dels comptes d’Educació a les xarxes, es redifondran els missatges rebuts amb l’objectiu que totes les col·laboracions arribin a tots els pacients que aquests dies estan ingressats i, d’aquesta manera, se sentin més acompanyats. Les activitats proposades, que canviaran cada dia, es poden consultar al blog municipal educaciogirona.blogspot.com. Avui ja s’ha publicat el primer repte, que consisteix en fer un dibuix de temàtica lliure i penjar-lo a les xarxes a través d’una fotografia.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Cartell de la campanya sobre la convivència veïnal
Tornar