Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’alcaldessa de Girona torna a reunir el comitè assessor per actuar contra el COVID-19

L’òrgan està format per regidors i regidores del govern municipal i per personal tècnic de les diferents àrees del consistori i treballa per desenvolupar mesures contra la propagació del virus

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha tornat a reunir aquest matí el comitè assessor municipal per fer un seguiment de l’evolució dels casos positius de COVID-19 a la ciutat, i per estudiar possibles mesures a prendre. Aquest òrgan està format per regidors i regidores del govern municipal i per personal tècnic de les diferents àrees de l’Ajuntament de Girona, i es va crear a principis de març. El seu objectiu és coordinar tots els departaments del consistori, tant per prevenir contagis com per organitzar els serveis en funció de l’evolució del virus. 

L’última reunió del comitè va ser el 22 de juny, i l’alcaldessa l’ha reactivat avui mateix després dels rebrots registrats en altres ciutats del país i de l’adopció de mesures preventives per part de la Generalitat de Catalunya, que s’han intensificat aquest cap de setmana en aquestes ciutats.

“Estem veient a Catalunya una evolució que no és gens positiva. A Girona ciutat no estem en aquesta situació, però precisament per això ara és el moment de demanar a la ciutadania que, com ha fet fins ara, respongui amb molta responsabilitat i solidaritat i compleixi amb les recomanacions sanitàries”, ha explicat Madrenas, qui ha destacat que cal evitar passes enrere en la salut pública i també en la represa de l’activitat econòmica.

En aquesta reunió d’avui, el comitè assessor ha acordat intensificar el control policial per identificar aquelles persones que no portin mascareta en la via pública, en espais públics oberts o tancats, i al transport públic, tal com obliga la Generalitat de Catalunya i tenint en compte les excepcions pertinents: persones amb dificultats respiratòries; persones que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat; durant l’exercici físic esportiu a l’aire lliure; o en espais com platges o piscines. A hores d’ara s’ha descartat prendre altres mesures, com les que podrien afectar l’obertura d’espais d’ús públic o l’organització d’activitats.

Podeu descarregar-vos un vídeo amb declaracions de l’alcaldessa de Girona en el següent enllaç.
 

Tornar