Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (17.40 h)

L’Ajuntament de Girona ha reduït un 25% el preu dels casals d’estiu i ha ampliat l’oferta d’activitats pel mes d’agost per adaptar el programa a la situació actual generada arran del COVID-19. Aquest dimecres tindrà lloc una sessió formativa en línia pels comerciants i restauradors sobre les mesures que han d’implementar en l’obertura dels seus negocis.

L’Ajuntament de Girona ha reduït un 25% el preu dels casals d’estiu i ha ampliat l’oferta d’activitats pel mes d’agost per adaptar el programa a la situació actual generada pel COVID-19. Els casals tindran lloc durant els mesos de juliol i agost, amb diferents mesures de seguretat i amb una extensa varietat d’activitats amb alt contingut educatiu. El període de preinscripció serà del 15 al 24 de maig. 

Una de les principals novetats és que durant l’agost es triplicarà l’oferta de casals. Concretament, es passarà dels dos casals programats l’any passat als sis d’enguany. El principal objectiu és donar una sortida a aquelles famílies de la ciutat que no podran fer vacances aquest estiu a causa de la situació generada per la pandèmia.  

Pel que fa a la reducció del preu dels casals, el consistori aplicarà un 25% de descompte en el preu d’inscripció per a totes les famílies i, a la vegada, mantindrà les bonificacions habituals segons el tram de renda familiar. A més, s'oferirà assessorament, en col·laboració amb els centres escolars, a les famílies més vulnerables perquè puguin realitzar les inscripcions. En total, el consistori ha invertit addicionalment 150.000 euros per garantir l’accés equitatiu.  

Per evitar la propagació del coronavirus, s’ha limitat l’aforament a un màxim de 90 nens i nenes per casal i, per tant, s’oferiran 2.842 places. Cada un dels casals comptarà amb grups reduïts i aïllats entre ells, els quals s’organitzaran de manera diferenciada en funció de l’edat, les característiques del casal i l’espai disponible. Per tal de limitar al màxim l’encreuament entre participants de grups diferents, l’entrada i sortida als casals es farà de forma escalonada. 

Aquesta és una de les cinc línies de mesures sanitàries que s’han previst per a la realització dels casals d’estiu. També s’ha establert aplicar un distanciament físic; elements de protecció; neteja i desinfecció dels locals i material; i formació i comunicació de les mesures. L’equip de monitors vetllarà perquè es respecti la distància de seguretat de 2 metres entre els més petits, s’establirà com i quan s’han de rentar les mans i si la situació ho aconsella, s’haurà d’utilitzar mascareta. Totes aquestes mesures seran explicades als infants durant el primer dia de casal i també se n’informarà degudament a les famílies. A més, els monitors rebran una formació sobre aquestes qüestions durant la segona quinzena de juny. 

L’Ajuntament també ha previst cinc escenaris per si la situació canvia i els casals es veuen afectats. El consistori disposa de plans de contingència per si l’oferta d’activitats s’ha d’anul·lar abans o després de fer la inscripció i durant el desenvolupament dels casals.

Per últim, cal destacar que els casals d’estiu comptaran amb un alt contingut educatiu i socioemocional per reduir els efectes negatius que el període de confinament ha tingut en els més petits. Aquesta oferta educativa es treballarà amb els centres escolars i les entitats organitzadores dels casals seguint la línia de principis d’Educació 360. L’objectiu és aprofitar l’excepcionalitat de la situació per fer un pas endavant en la introducció de l’aprenentatge més enllà de les escoles. Tota la oferta dels casals d’estiu es pot consultar al web municipal

En l’àmbit laboral, l’Ajuntament de Girona ha organitzat per aquest dimecres, dia 13 de maig, una sessió formativa en línia pels comerciants i restauradors sobre les mesures que han d’emprendre per poder obrir els seus negocis. La xerrada es podrà seguir a partir de les 11 del matí pel web de l’Ajuntament destinada al coronavirus, dins l’apartat de “Reobertura del comerç”, i anirà a càrrec del professional en prevenció de riscos David Martínez. La segona sessió prevista, que farà l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), s’anunciarà pròximament al mateix web.

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar aquest cap de setmana 49 persones per incomplir el confinament (24 el dissabte i 25 el diumenge).
 
L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte, de 9 h a 14 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. Els diumenges i festius estarà inactiu. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar