Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (18.30 h)

L’Ajuntament de Girona reobre l'accés al Parc del Migdia i als Jardins de la Devesa per descongestionar els espais verds de la ciutat.
Aquest divendres tindrà lloc la 4a edició del Rap de Girona Fest que es retransmetrà en directe per YouTube.

L’Ajuntament de Girona ha reobert l’accés al Parc del Migdia i als Jardins de la Devesa perquè la ciutadania tingui més punts on anar a passejar o a practicar esport. La voluntat és descongestionar els espais verds de la ciutat, sobretot en hores punta, perquè així es pugui mantenir la distància de seguretat entre les persones. Pel mateix motiu, la setmana passada es va permetre l’accés a les Vies Verdes de Girona.

Aquests dies, la brigada de jardineria de l’Ajuntament ha estat treballant al Parc del Migdia per avui poder-lo obrir al públic amb totes les garanties. Des del 16 de març que aquest espai verd, igual que els Jardins de la Devesa, estaven tancats al públic com a mesura per prevenir l’expansió del COVID-19. A partir d’avui, però, els esportistes i les persones que surten a passejar poden gaudir també d’aquests dos punts de la ciutat. 

En l’àmbit cultural, aquest divendres tindrà lloc la 4a edició del Rap de Girona Fest. L’esdeveniment es retransmetrà en directe a través del seu canal de YouTube a partir de les 22 h. L’organització va a càrrec de la plataforma Rap de Girona, l’associació Brainstorming i L’Estació Espai Jove en una proposta coproduïda amb La Marfà – Centre de Creació Musical i la Casa de la Música del Gironès.

La festa promet ser un gran espectacle amb actuacions, entrevistes, breakdance i graffitis. El cartell està format per Dj Tillo, Doble & Hug, Gea, Rapndrap, Sitofonk, Break erol urbà, N-Body, Fresh, Otein, Nu Drama i Saturno. La plataforma Rap de Girona està enfocada a donar suport a nous talents del rap i la cultura hip-hop de la província i a l’aplicació de noves tecnologies per a la difusió cultural.

En paral·lel, l’Estació Espai Jove continua aquest mes de maig amb les sessions d’orientació educatives a Instagram Live des del compte del servei. A través dels vídeos, el personal de l’Estació resol els dubtes dels usuaris i els dóna eines per potenciar les seves habilitats. La pròxima sessió tindrà lloc demà a les 12 h i en ella els joves aprendran com fer un treball de recerca a través de l’experiència d’aquells que ja l’han realitzat en altres cursos. Com cada transmissió, hi haurà al final un torn obert de preguntes. Podeu consultar totes les sessions previstes a l’agenda web de l’Estació Espai Jove.  

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar ahir 48 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte, de 9 h a 14 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. Els diumenges i festius estarà inactiu. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar