Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (19.15 h)

L’Ajuntament de Girona duplicarà fins als 200.000 euros les ajudes als creadors culturals incloses en el programa de beques Girona Kreas. El consistori posarà en marxa un servei per assessorar els comerços i establiments de restauració sobre les mesures que han d’emprendre per poder obrir els seus negocis.

L’Ajuntament de Girona duplicarà fins als 200.000 euros les ajudes als creadors culturals incloses en el programa de beques Girona Kreas, des del qual es dota econòmicament a projectes de formació artística no reglada; de recerca i creació artística; i de producció i exhibició de les arts. Amb l’augment de la dotació econòmica es preveu incrementar també considerablement el nombre de projectes becats. El 2019, van resultar guanyadors 20 projectes d’un total de 80 que s’hi van presentar.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que “el sector cultural és un dels que més està patint la crisi del coronavirus, i ara precisament és el moment de reforçar la línia de suport a la creació que havíem iniciat aquests darrers anys”. Per aquest motiu, des del consistori s’ha optat per passar dels 100.000 als 200.000 euros els recursos destinats a les beques Girona Kreas. “Les administracions hem de fer de motor dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus, i és evident que l’àmbit cultural és un dels que necessita ara mateix liquiditat per poder continuar actiu i situar-se al centre de la recuperació social i econòmica que hem de fer a la ciutat i al país”, ha afirmat l’alcaldessa. Madrenas també ha destacat que amb aquesta decisió, Girona guanya pes com una de les ciutats capdavanteres del país en els recursos que es destinen a l’activitat cultural. 

L’augment de dotació per a les beques Girona Kreas és una mesura que s’ha pres a l’espera de definir el conjunt de mesures de suport a la cultura local, de manera que es pugui donar resposta als projectes el més ràpid possible. També existeixen altres línies de suport als creadors, com Amplia Cultura, de les quals s’estudiarà de quina manera es poden potenciar en els pròxims mesos.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat que el programa Girona Kreas s’ha guanyat un paper destacat com a dinamitzador de la cultura a Girona, oferint oportunitats de creixement a nous creadors i també a artistes ja consolidats. Per això s’ha decidit doblar els recursos que s’hi destinaran. “Hem de tenir en compte que el sector de la cultura ja ha estat castigat per les restriccions pressupostàries o per l’augment de l’IVA, ara que necessita reeixir la millor manera de fer-ho és dotant de més diners la cultura de base, perquè aquesta serà la que permetrà revitalitzar-lo a llarg termini”, ha afirmat el regidor.

Pel que fa al comerç, l’Ajuntament posarà en marxa un servei per assessorar els comerços i establiments d’hostaleria i restauració de la ciutat sobre les mesures que han d’emprendre per poder obrir els seus negocis. A través del telèfon 972 419 080 i del correu electrònic promocioeconomica@ajgirona.cat, el Servei de Comerç atendrà a partir de demà els dubtes dels comerciants i restauradors. L’atenció es farà de les 11 h a les 14 h i s’allargarà fins que s’arribi a l’última fase del desconfinament. A més, l’Ajuntament recopilarà els dubtes més freqüents i els difondrà tant per les xarxes socials com pel web municipal, a través d’un llistat de pregunta i resposta.  

En la mateixa línia, el consistori organitzarà pels comerciants i restauradors sessions formatives en línia per donar a conèixer les accions previstes i les mesures de seguretat que cal implementar. Està previst que les xerrades comencin el pròxim dilluns 11 de maig. A més, aquesta setmana es penjarà  al web de l’Ajuntament un document amb informació teòrica sobre totes les mesures; que s’anirà actualitzant a mesura que es passi a una nova fase de desconfinament.

D’altra banda, avui s’han repartit unes 1.380 mascaretes als passatgers del transport públic després que l’ús d’aquest element de protecció sigui obligatori per anar amb autobús, tren o taxi. Des de primera hora, personal municipal i voluntaris de Protecció Civil s’han col·locat als principals espais vinculats al transport col·lectiu de la ciutat, com ara les estacions de tren convencional i d’alta velocitat o l’estació de busos provisional, així com a algunes parades dels busos de les línies urbanes de TMG, per distribuir les mascaretes. El repartiment s’ha allargat fins a dos quarts de dues del migdia.  

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar durant el cap de setmana 55 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte, de 9 h a 14 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. Els diumenges i festius estarà inactiu. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Ajuts Kreas
Mesures i assessorament per a la reobertura dels comerços i establiments de restauració
Tornar