Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (18.15 h)

L’Ajuntament de Girona abaixa les banderes oficials a mitja asta com a homenatge i record a totes les víctimes del COVID-19. Aquest dissabte es reobrirà l’accés a les Vies Verdes de Girona perquè la ciutadania pugui practicar esport.

L’Ajuntament de Girona ha abaixat les banderes oficials del consistori a mitja asta com a mesura simbòlica d’homenatge i record a totes les víctimes del COVID-19. Es tracta d’una acció acordada amb tots els grups polítics municipals que tenen representació al ple (JxCAT, Guanyem, PSC, ERC i Cs). Amb aquest gest es vol acompanyar en el dol els familiars de les persones que han perdut la vida per culpa del coronavirus i enmig d’un context restrictiu de tota activitat ciutadana que no ha permès poder acomiadar-se’n amb normalitat. Alhora, es vol fer un reconeixement públic a aquestes persones en nom de tota la ciutat. 

D’altra banda, l’Ajuntament continua treballant per fer front a la situació actual. El pròxim dissabte, dia 2 de maig, es reobrirà l’accés a les Vies Verdes de Girona perquè la ciutadania les pugui utilitzar. L’objectiu d’aquesta mesura és descongestionar els espais verds de la ciutat oferint un nou punt on els gironins i gironines puguin anar a passejar, a córrer o amb bicicleta.

A més a més, aquestes rutes també les podran utilitzar els treballadors que s’han de desplaçar als seus respectius llocs de feina i que no poden acollir-se al teletreball. D’aquesta forma, també es fomenta la mobilitat sostenible, saludable i respectuosa amb el medi ambient.    

A l’hora de sortir a fer esport, el consistori insta la ciutadania a seguir les recomanacions de la Generalitat. Així, es recomana fer exercici físic, preferentment, de les 6 h a les 8 h del matí i de les 19 h a les 21 h, per evitar coincidir amb la sortida dels menors de 14 anys. També s’ha d’evitar tocar superfícies, com poden ser bancs, arbres o parets, per fer estiraments o descansar; evitar les zones on ja hi hagi molta gent; i mantenir les distàncies de seguretat.

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar ahir 40 persones per incomplir el confinament. 

Per últim, l’Ajuntament de Girona ha modificat l’horari d’atenció telefònica a la ciutadania. A partir d’aquesta setmana, el telèfon 972 419 010 estarà operatiu de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i els dissabtes de 9 h a 14 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. Els diumenges i festius, romandrà tancat. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya. 

Tornar