Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona disposarà de servei de Girocleta durant tota la nit i busos urbans nocturns pels concerts d’hivern a la Copa

La programació musical comença demà i es portarà a terme també divendres i dissabte

Amb motiu dels concerts d’hivern a la Copa, Girona disposarà de servei de Girocleta durant tota la nit i busos urbans en horari nocturn des de demà i fins dissabte. L’objectiu és facilitar l’accés i la mobilitat a la zona dels concerts de la Copa des dels diferents barris de la ciutat.

La Girocleta, el servei de lloguer públic de les bicicletes de la ciutat, es podrà utilitzar de forma ininterrompuda des de demà, dijous 27 de febrer, a les 5.30 h, fins diumenge, dia 1 de març, a la una de la matinada.

Transports Metropolitans del Gironès SAU oferirà servei de bus nocturn pels concerts d’hivern de les barraques de Girona d’aquest cap de setmana, igual com es fa per les barraques durant les Fires de Sant Narcís. Com és habitual, és servei començarà el recorregut a l’avinguda de Ramon Folch i unirà l’espai de les barraques amb els barris de Germans Sàbat, Montjuïc, Sant Narcís, Eixample, Montilivi i Palau. 

La freqüència serà de cada 30 minuts en la majoria de línia, excepte a Germans Sàbat i Montjuïc, en què la freqüència serà d’una hora. El servei començarà a les 22 h i acabarà a les 6.30 h.

Ramon Mirabet cancel·la el concert previst dissabte per causes mèdiques

Un dels caps de cartell dels concerts d’hivern de les barraques de Girona, Ramon Mirabet, ha hagut de suspendre el seu concert per motius mèdics. La seva actuació estava prevista per dissabte 29 de febrer i era la primera actuació del músic de Sitges a l’escenari de La Copa.

A banda d’aquesta incidència, demà, divendres i dissabte es portaran a terme una dotzena de concerts i activitats a l’esplanada de la Copa, la majoria dels que estaven previstos en el mateix espai per les Fires de Sant Narcís del 2019 i que es van haver d’anul·lar. 

Hi haurà propostes locals, nacionals, estatals i internacionals i s’hi tindrà en compte la formació i la creació local amb grups com Kumbara o la Black Music Big Band. L’espai de la Copa serà igualment l’escenari dels concerts, que començaran a les 20 h cada dia. El dissabte, a més, hi haurà activitats familiars al migdia.

El primer dia, el dijous 27 de febrer, serà el torn de Kumbara, una nova banda gironina que fusiona estils com el latin, el reggae i l’electrònica; el grup punter del punk rock en català, els tarragonins Crim, i la banda provinent de Londres Buster Shuffle. El segon dia, el divendres 28 de febrer, actuaran dos dels caps de cartell de la programació: el grup londinenc Asian Dub Foundation i l’artista Lildami. El mateix dia també actuarà el quartet femení Ira –un grup de rap transgressor provinent de Vallecas que pretén una transformació social amb base feminista- i les Balkan Paradise Orchestra, també coneguts com BPO –un conjunt format per onze dones instrumentistes de vent i percussió amb música de tradició balcànica-.

El darrer dia, el dissabte 29 de febrer, serà la jornada més atapeïda amb concerts a la nit però també amb actuacions durant el dia adreçades a un públic més familiar. La música negra i el tindran un paper destacat, amb els concerts de la Black Music Big Band i els sevillans O’Funk’illo. Cal destacar especialment el concert de la Black Music Big Band, una coproducció realitzada amb l’Ajuntament de Girona consistent en la reinterpretació d’alguns dels temes de la banda Red Hot Chili Peppers. Aquest dia actuarà també Maruja Limón, un grup barceloní format íntegrament per dones que arrodonirà la nit amb la seva música vital que oscil·la entre el flamenc, el pop i els ritmes llatins.

Pel que fa a les activitats de dia, que també tindran lloc a l’esplanada de la Copa, s’ha programat un concert familiar a les 12 h a càrrec de 2princesesbarbudes; un vermut rock a les 13 h amb La Tosca Brava, i l’espectacle Foc a la Copa, a les 19 h, a càrrec dels Trons de l’Onyar.

El canvi de dates es va acordar entre l’Ajuntament de Girona, la Comissió de la Copa i les entitats adjudicatàries de les barraques en l’última edició de la festa major de la ciutat després que es decidís que se suspenguessin per motius de seguretat. També es va consensuar que, durant les noves dates dels concerts, es crearia una fórmula de barra conjunta enlloc de distribuir totes les barraques al llarg de l’esplanada. D’aquesta manera, la barra comuna es gestionarà de manera col·laborativa entre les diverses entitats adjudicatàries i els beneficis es repartiran de forma equitativa entre elles.

Tornar