Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S’adjudiquen les obres de la segona fase del carril bici que connectarà els barris de Pont Major i Campdorà

S’actuarà a la zona que hi ha entre el pont de l’Aigua i la benzinera ubicada just al costat

Imatge del carril bici de Pont Major

L’Ajuntament de Girona ha adjudicat per acord de la Junta de Govern Local les obres de la segona fase del carril bici que connectarà els barris de Pont Major i Campdorà. Es tracta de l’execució dels treballs a la zona que hi ha entre el pont de l’Aigua i la benzinera del costat, que enllaça amb el camí de sortida de Pont Major cap a Campdorà.

L’àmbit d’intervenció té una superfície aproximada de 3.500 metres quadrats i connecta amb el carril bici que es va executar en la primera fase del projecte. En aquest cas, les obres se centraran a unir els dos nivells de cota que hi ha en l’espai on s’ha d’intervenir a través d’un camí en rampa. Aquest camí es construirà sobre una escullera que permetrà crear la rampa de connexió i protegir l’espai de les dinàmiques fluvials.

L’empresa adjudicatària de les obres de la segona fase del carril bici és Aglomerats Girona SA per un import de 181.650,25 euros (IVA inclòs). El termini d’execució dels treballs és de 6 mesos. Abans de l'inici de les obres, s'haurà de comprovar si les afectacions del temporal “Glòria” fan modificar algun apartat del projecte, atès que el recorregut segueix el camí adjacent al curs del Ter que va quedar inundat per el cabal del riu en algun dels trams.

El tinent d'alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, ha subratllat que "aquest és un projecte important per donar continuïtat al carril bici fins a Campdorà, que s'emmarca en l'objectiu global de potenciar la mobilitat sostenible i connectar tota la ciutat amb vies pedalables. A més, aprofitarem els treballs per posar en valor els elements naturals propis del curs fluvial del Ter, i que en aquest recorregut són especialment importants de destacar".

La primera fase de les obres es va portar a terme el 2018 i va executar-se entre l’encreuament dels carrers del Portlligat i l’Illa de Tenerife i el pont de l’Aigua. L’actuació va consistir principalment en la creació d’un nou tram de via verda pedalable a la zones de darrere del pavelló i el camp de futbol de Pont Major i en un petit camí existent entre el Centre Cívic Pont Major i el pont de l’Aigua. Encara quedarà una tercera fase per executar d’aquesta via verda ciclista des de Pont Major fins al límit nord del terme municipal de Girona a Campdorà.

Tornar