Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona col·labora en les obres de recuperació de la connectivitat al voltant de la resclosa de la Pilastra

Es tallarà la sèquia Monar durant sis setmanes i això afectarà al cabal del riu Onyar al seu pas pel centre de la ciutat i al sistema de reg de les hortes de Santa Eugènia

L’Ajuntament de Girona col·laborarà amb el Consorci del Ter i els altres ajuntaments afectats en les obres de la Pilastra que van començar ahir. Un mes després del temporal “Glòria”, la disminució dels cabals circulants al riu Ter han permès que s’iniciïn els treballs del projecte de recuperació de la connectivitat al voltant de la resclosa de la Pilastra.

Com a conseqüència de les actuacions, es tallarà la sèquia Monar durant sis setmanes i això comportarà que disminueixi la quantitat d’aigua del riu Onyar al seu pas pel Barri Vell de la ciutat i que es redueixi també l’aportació d’aigua al sistema de reg de les hortes de Santa Eugènia i al canal de la Devesa. Fins ara, i des del pas del temporal “Glòria” per Girona, el cabal mitjà de la sèquia era d’uns 0,9 metres cúbics per segon. 

Les brigades municipals de Parcs i Jardins aprofitaran el tall de la sèquia per fer una neteja del fons del canal i retirar llot, fulles i branques per millorar la recirculació de l’aigua quan es torni a obrir la sèquia.
 

Tornar