Header: Comerç

Comerç

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comença la 58a edició de la Fira de Mostres

Marta Madrenas, Miquel Noguer, Pere Vila i Jaume Fàbrega han assistit a la inauguració d'aquest matí. El saló gironí es podrà visitar del 29 d'octubre al 3 de novembre.

La 58a edició de la Fira de Mostres de Girona ha obert les portes aquest matí, diada de Sant Narcís, com l’esdeveniment multisectorial més important de les comarques gironines. El saló que organitza Fira de Girona compta amb 381 expositors en 45.000 m2 al Palau de Fires i obre entre les 10 del matí i les 8 del vespre fins el diumenge 3 de novembre. La Fira de Mostres s’ha inaugurat amb els parlaments de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Pere Vila, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, i Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona i de Fira de Girona.

Marta Madrenas s’ha referit a «l’activitat econòmica del nostre país com a important, decisiva i imprescindible; no s‘atura». La Fira de Mostres «funciona i l’economia també, és dels principals aparadors del que és l’economia del nostre país». L’alcaldessa de Girona ha explicat que s’estan vivint «moments complicats» i que «per construir el nostre futur calen recursos econòmics i la fórmula és activar i potenciar l’economia».

Per a Miquel Noguer, el Palau de Fires va ser creat «per generar activitat econòmica i la Fira de Mostres, per les dimensions gegants que té, és la fira excepcional i la que genera més activitat econòmica a la demarcació de Girona». El president de la Diputació de Girona ha afegit que «és l’aparador perfecte perquè les empreses de casa nostra, siguin de grans o de petites dimensions, puguin exhibir els seus productes». Noguer també ha volgut destacar que «la nostra demarcació és un exemple d’emprenedoria».

Pere Vila ha lloat les empreses, que «han estat capaces d’expandir el producte, enmig d’incerteses i anhels de supervivència. Als darrers anys s’ha millorat la comunicació entre el sector públic i el privat; ajudant a les empreses a tenir el dinamisme que tanta falta fa». Per al delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, «la Fira de Mostres serveix a les empreses per poder tenir relació amb els proveïdors i consumidors; la fortalesa gironina empresarial té molt a veure amb la participació activa en fires com aquesta».

Jaume Fàbrega ha explicat que la fira «és una mostra de la solidesa de la nostra economia, és una fira robusta que aguanta fins i tot en els pitjors moments de la crisi». El president de la Cambra de Comerç de Girona ha subratllat que «les exportacions continuen sent el punt fort de l’economia gironina. La temporada turística ha estat més positiva del que es preveia, la construcció va en línia ascendent i la taxa d’atur ha millorat, tot i que pel que fa als joves encara és massa elevada».

En les primeres hores de la Fira de Mostres hi ha hagut una alta participació -l’any passat s’hi van concentrar prop de 80.000 visitants en els sis dies- i una de les primeres ponències, a càrrec d’Àlex López López, professor de social selling, ha omplert el Saló de l’Emprenedoria amb un centenar d’assistents. López és especialitzat en treure rendiment a través de les xarxes socials amb el que es coneix com a venda social i és considerat com un dels millors influencers socials en l’àmbit mundial, ja que des de fa més de deu anys gestiona dues comunitats a LinkedIn amb més de 14.000 usuaris cadascuna.

Escenari Gastronòmic amb el segell Girona Excel·lent
Part del centenar d’activitats programades es concentraran en dos espais. Al pis superior del Palau de Fires se situarà el sector d’alimentació i l’Escenari Gastronòmic, patrocinat i gestionat per la Diputació de Girona a través del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona. L’any passat, prop de 900 persones van participar al Girona Excel·lent, on hi havia 25 tastos programats.

S'hi portaran a terme demostracions, concursos i tastos en directe amb productes de proximitat. D'entre les activitats previstes, el dissabte dia 2 de novembre al matí el programa de Catalunya Ràdio "El suplement" es farà en directe des de la fira, amb la presència del xef i divulgador de gastronomia gironí Pep Nogué, col·laborador habitual de l'espai que dirigeix Roger Escapa.

A més, el dimecres 30 hi haurà de nou el Concurs del Pa de la Tramuntana de la mà de l'associació Flequers Artesans de les Comarques Gironines i el 3r Campionat de tiratge de cervesa de Girona, organitzat per cervesa La Brava.

Professor de social selling de nivell
D'altra banda, a la planta baixa es muntarà el Saló de l'Emprenedoria, que celebra la seva 9a edició a càrrec de l'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG). Es tracta d'un espai on s'organitzaran presentacions, sessions de networking i entrega de premis. D'entre les ponències destaca la d'Àlex López López, professor de social selling (treure rendiment a través de les xarxes socials amb el que es coneix com a venda social) i que és considerat com un dels millors influencers socials en l'àmbit mundial. Des de fa més de deu anys gestiona dues comunitats a LinkedIn amb més de 14.000 usuaris cadascuna i parlarà a la Sala Emprenedoria el dimarts 29 a les 12 del migdia.

Conducció sostenible i xerrades en recerca biomèdica
En aquest saló també hi haurà espai per tractar la sostenibilitat i el medi ambient. Per exemple, i enfocat en la conducció, el dimecres 30 hi haurà una taula rodona titulada "Repensem els nostres hàbits a partir de la sostenibilitat de la mobilitat" que comptarà amb la presència de Ricard Font (president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), Salvador Servià (exdirector general del Circuit de Catalunya i pilot de ral·lis), Òscar Llatje (coordinador de Seguretat Viària i Mobilitat del Servei Català de Trànsit) i Miquel Àngel Escobar (responsable de Mobilitat Eficient de l'Institut Català d'Energia). L'activitat està promoguda per Fira de Girona amb la col·laboració del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona; Corve, l'associació d'Empresaris de comerç i reparació de vehicles i embarcacions de les comarques gironines, i Iglésies Associats.

També a la sala Emprenedoria, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) posarà en coneixement algunes tasques de recerca biomèdica. Encapçalarà el bloc de cinc conferències el cardiòleg Ramon Brugada, que el 2 de novembre, a les 7 de la tarda, tractarà l'ús del desfibril·lador extern automàtic (DEA) i de l'aparell per aprendre a realitzar un massatge cardíac a casa (HeartEnergizer). Abans, entre el 30 d'octubre i l'1 de novembre, iniciaran les xerrades Judit Bassols, que parlarà sobre l'obesitat i risc cardiovascular en l'edat pediàtrica; Lluís Gallart, sobre el biobanc IDIBGI; Josep Garre, amb una experiència de 12 anys en el Registre de Demències de Girona (ReDeGi) i Marc Llirós, que tractarà la microbiota intestinal.

El dia de l'Agent Comercial, que se celebra el dimecres dia 30 pel Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Girona i Comarques; i la Universitat de Girona, que continuarà impulsant una trentena d'activitats vinculades als diferents estudis oficials, completaran una Fira de Mostres que s'inaugurarà el dimarts 29 d'octubre a tres quarts de 10 del matí.

Més informació: www.firagirona.com/fira/firademostres/

Tornar