Header: Comerç

Comerç

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona promou l’estratègia europea “Del camp a la taula” a través d’un acte al Mercat del Lleó

La iniciativa té l’objectiu d’aconseguir un sistema alimentari just, ecològic i saludable a través d’una economia verda i sostenible.

Fotografia de la visita de l’alcaldessa

L’Ajuntament de Girona i el Centre Europe Direct Girona de la Universitat de Girona han promogut avui l’estratègia europea “Del camp a la taula” a través d’un acte al Mercat del Lleó. La iniciativa forma part del Pacte Verd Europeu (Green Deal), el full de ruta de la Unió Europea per dotar la societat d’un sistema alimentari just, ecològic i saludable a través d’una economia verda i sostenible.

Entre les 10 i les 12 h, les dues institucions gironines s’han ubicat a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, on han muntat una campanya informativa per difondre i visibilitzar l’estratègia “Del camp a la taula”. A banda del repartiment de material divulgatiu, l’esdeveniment ha comptat amb l’actuació d’Ateneu l’Europeu, un peculiar personatge que dóna a conèixer la Unió Europea a través de dinamitzacions i actuacions teatrals per a tots els públics.

A l’acte hi ha assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la directora del centre Europe Direct, Francina Esteve, i alumnat de l’IES Santa Eugènia de Girona. “A Girona som reconeguts també per la nostra gastronomia, i això no seria possible sense tenir uns productes de proximitat de primera qualitat. Amb la pandèmia encara s’ha posat més en valor la necessitat de comprar productes de quilòmetre zero, de fer país i, per tant, creiem que aquesta campanya és encertada en tots els aspectes, per això ens hi afegim”, ha destacat Madrenas.

L’objectiu de l’estratègia europea és aconseguir un sistema alimentari just, ecològic i saludable a través d’una producció sostenible, de la prevenció del malbaratament alimentari, del consum sostenible d’aliments i del processat i distribució sostenible d’aquests productes. 

Aquest redisseny del sistema alimentari és necessari per aconseguir els Objectius del Desenvolupament Sostenible 2030, pels quals l’Ajuntament de Girona s’ha compromès a treballar. De fet, l’actuació en l’àmbit municipal és clau per assolir els objectius globals que planteja la Unió Europea, ja que els canvis en el sistema alimentari actual passen per una transformació dels hàbits de consum locals.

Tornar