Header: Comerç

Comerç

FAQ mesures per frenar Covid-19 a Girona sobre comerç | Coronavirus

FAQ. Preguntes freqüents de comerç

Poden obrir tots els comerços?

Sí, s’ha de portar mascareta i s’ha de garantir una distància mínima d’1,5 metres entre clients. No és obligatori portar guants, en general. Feu-ne servir als establiments d’alimentació i a d’altres quan el comerciant us ho indiqui.  

Puc sortir a comprar quan vulgui?

S. 

Puc fer servir productes de prova?

No, no està permès.

Puc provar-me roba a la botiga?

Sí, podeu fer servir els emprovadors de forma individual. Després de cada ús, el comerciant ha de netejar i desinfectar l'emprovador. Si no s'adquireix la peça de roba, el comerciant l'ha d'higienitzar abans de posar-la a disposició d'un altre client.

Puc anar a comprar als mercats?

Sí.

Quines parades dels mercats de marxants de la Devesa i de Can Gibert del Pla poden obrir?

Poden obrir les parades d’alimentació i begudes, productes higiènics, i d’altres de primera necessitat. També una part de les parades multisectorials (roba, calçat, complements i altres productes).  

Les fires a la via pública poden obrir?

Sí, poden reprendre l’activitat amb una part de les parades. Aquests són el mercat de productes artesans del Pont de Pedra, el mercat d’intercanvi de la lleona, el mercat d’intercanvi de productes de col·leccionisme de la plaça de Catalunya, el mercat de les flors de la rambla de la Llibertat i el mercat de bijuteria del carrer de Santa Clara.

He sentit que la compra al Mercat del Lleó es pot fer per telèfon. És veritat?

Sí, és recomanable que truquis o enviïs un Whatsapp primer a la parada on vols fer la compra perquè et preparin la comanda i només l'hagis de recollir, o bé perquè te la portin a casa. Al web www.mercatlleo.cat hi trobaràs el telèfon de totes les parades.

És segur anar a comprar a un lloc tancat i amb molta gent com el Mercat del Lleó?

Sí, l'Ajuntament de Girona ha reforçat el servei de vigilància per evitar l'encreuament de clients i clientes a l'entrada i sortida, i l'afluència de públic dins el mercat. 

Veure totes les respostes

FAQ comercials | Comerç

Quines hores poden obrir els comerços?

Els horaris d'obertura dels comerços estan regulats per la Generalitat de Catalunya. Podeu consultar la guia pràctica dels horaris comercials al web de la Generalitat i la normativa comercial que regula els horaris.

Com es dóna d'alta una associació de comerciants?

Les associacions de comerciants es constitueixen al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. També podeu trobar totes les instruccions molt ben explicades al web de Xarxanet, un web de recursos per a les entitats.

Com es registra una associació de comerciants al Registre Municipal d'Entitats de l'Ajuntament de Girona?

Poden sol·licitar la inscripció totes aquelles entitats sense afany de lucre, inscrites prèviament al registre de la Generalitat de Catalunya corresponent en funció de la seva tipologia o qualsevol altre registre legalment establert, que tinguin el seu domicili principal a Girona i hi desenvolupin les seves activitats. També poden inscriure's aquelles entitats que tinguin alguna delegació al municipi.
Per a més informació: www.girona.cat/transparencia/cat/registreentitats.php

Com es pot obrir un establiment comercial a Girona?

Es consideren establiments comercials els locals, les construccions, les instal·lacions o els espais coberts o sense cobrir en què es desenvolupen activitats comercials. Per posar en marxa un nou comerç cal complir els requisits legals i obtenir una sèrie de permisos, en funció del tipus d'activitat comercial. En aquest enllaç hi trobareu els pasos que cal seguir per obrir un establiment comercial.

Un dels primers passos que ha de fer el titular o el promotor de l'establiment és adreçar-se a l'ajuntament del municipi on pretengui ubicar l'establiment i, abans d'iniciar-hi cap activitat empresarial, ho ha de comunicar d'acord amb els procediments establerts en les ordenances municipals de cada ajuntament. 

Quins són els festius de l'any en què els establiments comercials podran romandre oberts a la ciutat de Girona l'any 2020?

A Girona els comerços poden obrir els festius 5 i 12 de gener, 5 de juliol, 15 d'agost, 12 d'octubre, 29 de novembre i 8, 13, 20 i 27 de desembre del 2020.
Més informació

Quines són les festes locals de Girona de l'any 2020?

Dilluns 1 de juny (Dilluns de Pasqua Granada)
Dijous 29 d'octubre (Sant Narcís)

Veure totes les respostes