Header: CEM

Consell Municipal d'Educació

Ruta de navegació

Cinefòrum d'Educació | CEM

Cinefòrum d'Educació

El Cinefòrum és una activitat pensada per a famílies, docents, joves, estudiants, professionals i ciutadania interessada en l’educació. Les sessions són gratuïtes i les pel·lícules es projecten al Museu del Cinema.

Ho organitza: Consell Municipal d’Educació, amb la col·laboració del Museu del Cinema

Pròxima sessió: dimarts 19 de març, al Cinema Truffaut


És una activitat pensada per a famílies, docents, joves, estudiants, professionals i ciutadania interessada en l’educació. 

La sessió estarà emmarcada dins del tema "Acompanyem-nos en la diversitat" i inclourà la projecció de “Figuras Ocultas" de Theodore Melfi (Estats Units, 2016) 127 minuts. Es projectarà en versió original subtitulada.

El debat anirà a càrrec de la Sra. Guiomar Rovira, professora agregada del departament de Dret Públic de la UdG i la Sra. Adama Boiro, membre de l’associació Espai Antiracista Salt-Girona i membre fundadora de l’Associació Jokkere Endam. 

Inscripcions

Ho organitza el Consell Municipal d’Educació, amb la col·laboració del Museu del Cinema. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. 

Entrevistes a fons | CEM

Entrevistes a fons

En aquest aquest apartat s'hi aniran publicant les diferents entrevistes que realitzi el CEM als ponents dels Cicles del Cinefòrum.

Guiomar Rovira Sancho

Periodista, escriptora, professora i investigadora en comunicació i política.

Periodista, escriptora, professora i investigadora en comunicació i política. Professora al Grup de recerca en Ciència Política de la Universitat de Girona. Des del 2021 com a investigadora Marie Curie de la Unió Europea a la UdG. I a partir de juliol de 2023 com a professora agregada. Coordinadora del Postgrau en Comunicació i Política de la UAM, Ciutat de Mèxic.

Ha sigut periodista, corresponsal a Chiapas durant l'aixecament armat de l´EZLN. Ha fet la carrera acadèmica a Mèxic, on ha sigut professora universitària durant 20 anys

Entrevista

Adama Boiro

Membre de l’associació Espai Antiracista Salt-Girona i cofundadora de l’associació Jokkere Endam

És membre fundadora de l’Associació Jokkere Endam, que treballa per fomentar la igualtat de gènere i lluita contra tot allò que vulnera els drets de les dones. 

Entrevista

Amparo Ridaura

Psicòloga clínica, especialitzada en addiccions comportamentals de l'IAS. A la Unitat d’Addiccions Comportamentals de l’IAS, consultes externes del Hospital Sta. Caterina des de l'octubre de 2020. Exerceix com a psicòloga clínica responsable de l'UAC.

Va ser una de les  fundadores del Instituto de Asistencia al Jugador Patológico, cooperativa de Valencia, on va exercir de psicòloga durant 12 anys, des de l’any 1990 al 2002.Va ser el primer centre en atendre a les persones amb problemes d’addicció al joc i altres addiccions comportamentals a la Comunitat Valenciana. Contactarem i seguirem els passos de la Unitat d’Addicc Comport del Hospital Belvitge, pionera a l’estat.
Té publicacions sobre addicció al joc en revistes científiques, una en Informació psicològica,  altra en la Revista española de Drogodependencias i dos en la de Socidrogalcohol, en els anys 90.

Entrevista

Sergi Garcia

Psicòleg del Centre Jove de Salut de l’Ajuntament de Girona

En Sergi Garcia, exerceix com a psicòleg al Centre Jove de Salut de l’Ajuntament de Girona des del 2018. Comparteix aquesta tasca amb la de director local de Creu Roja Joventut de Girona.

Entrevista

Cristina Vidal Adroher

Psicòloga clínica, especialitzada via PIR i en l’atenció de nens y adolescents

La Sra. Cristina Vidal és Psicòloga clínica, especialitzada via PIR i en l’atenció de nens y adolescents. Col·labora en la docència de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Navarra.

Entrevista

Teresa Buenaventura

Entrevista a Teresa Buenaventura, psicòloga de l’Equip d’Intervenció en Violència de Gènere de l’Ajuntament de Girona.

La Sra. Teresa Buenaventura Coll exerceix actualment com a psicòloga de l’Equip d’Intervenció en Violència de Gènere de l’Ajuntament de Girona.

Anteriorment, va treballar al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, al Consorci de la Garrotxa, al Centre de Planificació Familiar i com a orientadora en diferents centres educatius de Girona i comarques. El 2005 va entrar a formar part del projecte de Centre Jove de Salut de l’Ajuntament de Girona, on hi va estar 10 anys, i el 2015 a l’Equip d’Intervenció en Violència de Gènere, també de l’Ajuntament de Girona, que és on treballa actualment.

Va participar en l’elaboració d’un estudi encarregat pel Col·legi de Psicòlegs sobre l’estat de l’atenció psicològica en els centres de secundària, època en la que encara no hi havia els EAPS ni la figura del psicopedagog.

Entrevista

Dolors Reig Garganta

Entrevista a Dolors Reig Garganta, Presidenta de l’associació Amics de la UNESCO de Girona

La Sra. Dolors Reig, mestra jubilada, exerceix actualment la Presidència de l’associació Amics de la UNESCO de Girona.

Ha estat, a més, Presidenta de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO (FCACU) (2006-2020). Ha exercit com a responsable del Centre de Recursos de Llengües Estrangeres (CRLE) dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona (1993-2012), Coordinadora del Pla d’Escoles Associades de la UNESCO de Catalunya (1991-1993) i Coordinadora del Projecte Linguapax (1991-2006). Ha publicat cinc obres: Quaderns Linguapax elaborats amb Rafael Grasa: “Vivim en un sol món”, “Conviure amb els altres”, “Imatges i estereotips”, “Els drets de la Terra” i “El restaurant del món”.

A més, va coordinar “Quan viatjar no és un plaer” , un altre quadern Linguapax, en el qual hi ha d’altres autors (M. Martí, D. Reig, R. Romeva, C. Sillué, A. Vázquez), “Nosaltres també en tenim” (una publicació didàctica a l’entorn dels Drets de l’infant) elaborada per D. Reig, Gisa Mohr i Amparo Vázquez i “Sant Pere Pescador” una guia literària feta per Rosa Font i Dolors Reig.

Entrevista

Jordi Bartomeu

Ponent del Cinefòrum d’Educació del 27-11-2019 i del 12-02-2019
Mosso d’Esquadra a l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de Girona

En Jordi Bartomeu i Patiño, fa 20 anys que es Mosso d’Esquadra a la Oficina de Relacions amb la Comunitat, de Girona. Hi va arribar atret per la proposta d’un model policial que fos proper a les persones i que fos de caire més preventiu i assistencial i no només reactiu.

Entrevista 27/11/2019

Entrevista 12/02/2019

Mercè Soms

Ponent del Cinefòrum d’Educació del 27-11-2019

La Mercè Soms, és la responsable de la Unitat de Ludopaties de l’Institut d’Assistència Sanitària, especialitzat en l’atenció de pacients amb problemes de joc patològic o altres addiccions no tòxiques.

Entrevista

Jordi Feu

Ponent del Cinefòrum d’Educació del 08-04-2019
Sociòleg, professor i investigador a la facultat de psicologia i pedagogia de la Universitat de Girona

En Jordi Feu Gelis és coordinador d’un grup d’investigació sobre democràcia i renovació pedagògica al Institut de Recerca Educativa de la Universitat de Girona (GRES). Sociòleg, professor i investigador, al departament de Pedagogia de la UdG des de 1994, és actualment el Director del programa Rossinyol i ha sigut Coordinador del grau de Pedagogia i Vicedegà de la FEP. Té diverses publicacions en l’àmbit de l’escola rural, la democràcia a l’escola, l’exclusió educativa, la immigració i la diversitat cultural.

Entrevista

Rabai Farees

Ponent del Cinefòrum d’Educació del 27-11-2018
President de l'Associació Siraj de Girona

En Rabai Farees és el president de l’associació SIRAJ per la Cultura i la Creativitat, de Girona. És informàtic amb titulació tècnica en informàtica i gestió de la Universitat Universitat Mohamed Primer (UMP)i fa deu anys que regenta un locutori al barri de Santa Eugènia de Girona. Amb vincles vius al Marroc, es membre de la junta de diverses associacions culturals i associatives d’aquell país i aquí Girona exerceix també la vicepresidència de l’Associació Escudella Solidària.

Entrevista

Miquel Barneda

Ponent del Cinefòrum d’Educació del 17-04-2018
Psicòleg i terapeuta familiar al SIAD de Girona

Miquel Barnera Mallart, (Olot, 10/06/1972) fa quinze anys que exerceix de terapeuta familiar, especialitzat en violència de gènere al Servei d'Atencio a les Dones (SIAD) dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona, on actua com a coordinador d'Equip.

Entrevista

Lluís Puigdemont

Ponent del Cinefòrum d’Educació del 06-02-2018
Director de Ser.Gi

Lluís Puigdemont i Reverter, (Amer, 1968) és des de fa tres anys, el Director de la Fundació SER.GI, entitat de Girona que treballa per a una societat inclusiva. És llicenciat en geografia i història, habilitat com a Educador Social.

Entrevista

Ignasi Anzizu

Ponent del Cinefòrum d’Educació del 28-11-2017
Ex-ensenyant de lletres a secundària i mestre de fusteria tradicional

Entrevista