Header: Urbanisme

Urbanisme

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona inicia la tramitació per tirar endavant la urbanització de l’últim tram de l’entrada sud de la ciutat

L’Ajuntament de Girona aprova la licitació per a la redacció del projecte i direcció de les obres que s’han de fer al polígon 117, que comprèn l’espai que queda entre la Clínica Girona i l’antiga fàbrica Simon del carrer de Barcelona

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui per Junta de Govern Local la redacció del projecte d’urbanització i de direcció de les obres del polígon de l’entrada sud de la ciutat, concretament de l’espai que ocupaven les antigues naus industrials del carrer de Barcelona. El projecte que ha de sorgir d’aquest concurs completarà la transformació urbanística d’uns dels eixos d’accés a la ciutat més importants, entre la nova Clínica Girona i l’antiga fàbrica Simon, que queda incorporada dins l’àmbit i on s’hi ubicarà el nou institut d’educació secundària Ermessenda de Girona i el Centre de Formació d’Adults.

Gràcies a la reurbanització de l’espai, la ciutat recuperarà una superfície total de 29.687 m² per a ús urbà, que a hores d’ara encara ocupen construccions industrials. En aquest sentit, l’Ajuntament de Girona preveu dotar tota la zona d’una nova imatge adequada a l’entrada de la ciutat i adaptar-la a les necessitats actuals de la ciutadania, seguint els criteris que s’estan executant en el sector anterior vinculat a la nova Clínica Girona.

El regidor d’Urbanisme i Activitats del consistori, Lluís Martí, ha destacat que el d’avui és un pas “essencial” per avançar en la reconversió de l’entrada sud de la ciutat. “El projecte servirà per dibuixar per on passaran els carrers, on estaran les zones verdes, o la planificació de subministraments i serveis: en definitiva, com s’urbanitzarà tot l’espai, seguint les directrius que marca el Pla General. Encara falten uns anys perquè veiem les obres, atès que els terminis són llargs, però tot aquest procés que avui comencem servirà perquè, de mica en mica, definim el sector, en puguem fer la reparcel·lació, i fomentem també que les propietats puguin iniciar els seus projectes de promoció d’habitatge i comerç”, ha explicat Martí.

La superfície total d’aquest àmbit és de 29.687 m², dels quals 20.714,25 seran sòl públic destinat a espais lliures, vialitat i al nou Ermessenda, com a equipament. Els 8.972,75 m² restants consistiran en superfície de sòl d’aprofitament privat per a ús majoritàriament residencial, amb comercial en planta baixa. Això es transformarà en un sostre edificat de 47.432 m², dels quals 12.781 seran d’ús comercial; 24.265,5, residencial de preu lliure, i 10.385,5 seran per a habitatge protegit, que representa el 30 % del total del sòl residencial previst.

Tornar