Header: Urbanisme

Urbanisme

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona construirà un mur entre els ponts de la Barca i de França per fer front a les crescudes del riu Ter

El consistori ha aprovat inicialment el projecte avui per Junta de Govern Local.

L’Ajuntament de Girona construirà un mur entre el pont de la Barca i el pont de França per fer front a les crescudes del riu Ter. Avui el projecte, redactat per l'empresa ABM Serveis d’Enginyeria i Consulting, s’ha aprovat inicialment per Junta de Govern Local. El mur estarà situat entre els dos ponts i servirà per a protegir la zona urbana que hi ha al costat esquerre del riu Ter, on hi ha actualment una gasolinera, un supermercat i un cinema, entre d’altres activitats, i on s’haurà de desenvolupar en el futur el Polígon d’actuació 104 “Pont de la Barca”.

Per realitzar les obres, l’Ajuntament comptarà amb una subvenció que atorga l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) als municipis de la conca fluvial de Catalunya per a l’execució d’actuacions de protecció davant avingudes que beneficiïn les zones urbanes. L’import de l’ajut ascendeix fins als 229.147,59 euros. 

Un cop s’hagi aprovat definitivament el projecte, el qual necessita el vistiplau de l’ACA i de la Generalitat de Catalunya, es podrà començar a tramitar la licitació de les obres de construcció del mur. Aquestes actuacions tindran un cost màxim de 414.003,27 euros (IVA inclòs). 

Tornar