Header: Urbanisme

Urbanisme

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona finalitza les obres de construcció d’un cobert annex a la pista poliesportiva de Campdorà

L’actuació s’emmarca dins dels pressupostos participats del barri i té per objectiu permetre la celebració d’activitats populars. En una segona fase, el projecte també preveu instal·lar un tancament corredís i un sistema d’il·luminació per a l’estructura, i refer la pista de formigó de sota cobert

Fotografies de l'actuació

L’Ajuntament de Girona ha finalitzat aquest mes de maig les obres de construcció d’un cobert lleuger annex a la pista poliesportiva de Campdorà, situada davant les antigues escoles del barri. Es tracta d’un projecte sorgit de la voluntat dels veïns i veïnes a través dels pressupostos participats dels anys 2018 i 2019 i té per objectiu permetre la celebració d’activitats populars programades al barri.

“Són unes obres que permetran aprofitar millor la pista poliesportiva, pensant sobretot en els actes festius i lúdics que es fan a Campdorà. Hem planificat les obres de manera que ben aviat es puguin reprendre els treballs i executar el tancament lateral del cobert previst per a la segona fase, que afegirà moltes més possibilitats a l'espai”, afirma el tinent d’alcaldia i regidora d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí. 

"Des de l'Ajuntament de Girona treballem pels barris i pel conjunt de la ciutat, i projectes com aquest ho demostren. La construcció del cobert dona resposta a una actuació llargament reivindicada pels veïns i veïnes de Campdorà, ja que organitzen moltes activitats en aquest punt del barri i donarà solució a les seves necessitats”, assegura la regidora de Ciutadania i del barri, M. Àngels Cedacers.

El projecte consta de dues fases, segons els resultats de les votacions dels dos anys. La primera, que ha acabat ara, consisteix en la construcció de l’estructura; mentre que la segona preveu condicionar el cobert per dotar-lo de més flexibilitat d’ús. Aquesta fase es troba en procés de licitació i s’hauria d’executar properament.

El nou cobert ocupa l’espai pavimentat que hi ha entre l’edifici de les antigues escoles i la pista, una zona d’uns 95 m2, i està fet amb elements arquitectònics prefabricats lleugers, de fusta i acer. El teulat és impermeable i compta amb un sistema de recollida d’aigües pluvials. Les característiques de la instal·lació, que ofereix ombra i protecció de la pluja i que està plenament integrada amb l’edifici de les antigues escoles, permet alhora potenciar les activitats a l’exterior i actuar com un espai auxiliar de l’equipament en funció de la meteorologia.

A més, pensant en la segona fase del projecte, el cobert està preparat perquè en els pròxims mesos s’hi instal·li un tancament corredís en els laterals més afectats per la pluja o el vent i un sistema d’il·luminació. També es refarà la pista de formigó de sota cobert. D’aquesta manera la instal·lació reunirà totes les peticions del veïnatge, que volia poder celebrar activitats a la pista coberta tant de dia com de nit, i en condicions de vent o fred.

Per a la realització d’aquest encàrrec, el barri de Campdorà va preveure una aportació econòmica de 30.000 euros en els pressupostos participats de l’any 2018 i de 40.000 euros en els del 2019. Aquests 70.000 euros es van distribuir en 47.853,89 euros (IVA inclòs) per a la construcció del cobert, que es van adjudicar a l’empresa Genial Houses, SL, i en  22.000 euros (IVA inclòs), que es destinaran a la segona fase del projecte, actualment en procés de licitació.

Tornar