(Re)Activem Girona. Ajuts a l'impuls de l'activitat econòmica local
Pendent de convocatòria |
Termini obert |
Resolució |
Convocatòria tancada |
Aquests ajuts, de caràcter extraordinari, tenen com a objectiu oferir suport al teixit econòmic local per a la reactivació de totes aquelles iniciatives empresarials que s’han vist afectades pels tancaments obligatoris o reducció de l’activitat i de la mobilitat, a conseqüència de les declaracions de l’estat d’alarma derivades de la situació de pandèmia generada per la COVID-19, aprovades pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març de 2020 i pel Reial Decret 926/2020, de 25 d’octubre de 2020 i posteriors pròrrogues.
Bases i convocatòria
Persones i entitats beneficiàries
Poden sol·licitar les subvencions a què fan referència aquestes bases:
- Les persones treballadores autònomes, donades d’alta al Règim especial de treballadors autònoms o per compte propi de la Seguretat Social (RETA), o bé a una mutualitat com a sistema alternatiu -amb anterioritat a l’1 de gener de 2020- que exerceixin l’activitat econòmica a títol individual o amb persones treballadores a càrrec seu, incloses les que han constituït una empresa amb personalitat jurídica pròpia, ja sigui unipersonal o amb altres socis. També s’inclouen les persones sòcies de cooperatives, que cotitzen al RETA o a una mutualitat.
Els autònoms/es sol·licitants hauran de complir els següents requisits:- El/la sol·licitant ha d’acreditar alta al RETA, o a una mutualitat com a sistema alternatiu, amb anterioritat al dia 01/01/2020.
- En cas de tenir persones treballadores a càrrec: la plantilla, prenent en consideració la mitjana de tot l’any 2020, no pot haver superat els 5 treballadors/es. A aquest efecte, s’entén com a plantilla el sumatori de les persones treballadores autònomes, les contractades i les sòcies d’empreses o cooperatives, amb una dedicació mínima del 50% de la jornada laboral, sempre i quan el total de la plantilla, amb independència del tipus de jornada laboral, no superi els 10 treballadors/es.
- La base imposable de l’impost sobre la renda de les persones físiques de la persona sol·licitant, corresponent al darrer exercici fiscal, ha de ser igual o inferior a 35.000 euros, en cas d’acollir-se al sistema de tributació individual i d’igual quantia, respecte a la part de la base imposable corresponent al/a la sol·licitant, en cas de tributació conjunta.
- El rendiment net de l’activitat econòmica, corresponent a tot l’any 2020, no ha de superar l’import de 20.000 euros.
- Disminució de la facturació bruta (sense IVA) de, com a mínim, un 30%, durant el període d’abril a desembre de 2020, respecte al mateix període de l’any 2019. En el 2 cas de professionals autònoms/es donats/des d’alta amb posterioritat al dia 01/04/2019, aquest percentatge es calcularà en relació al període transcorregut entre la data d’alta i el dia 31/12/2019 respecte al mateix període de l’any 2020. En cas que l’autònom/a no hagi tingut activitat durant l’any 2019, haurà d’haver-se donat d’alta, com a molt tard, en data 31/12/2019; i en aquest cas el percentatge es calcularà en relació al període d’abril a desembre de 2020, respecte al 1r trimestre del mateix any.
- Les microempreses, legalment constituïdes amb anterioritat al dia 01/01/2020, donades d’alta en el cens de l’impost sobre activitats econòmiques i actives, que compleixin els requisits següents:
- La plantilla, prenent en consideració la mitjana de tot l’any 2020, no pot haver superat els 5 treballadors/es. A aquest efecte, s’entén com a plantilla el sumatori de les persones treballadores autònomes, les contractades i les sòcies d’empreses o cooperatives, amb una dedicació mínima del 50% de la jornada laboral, sempre i quan el total de la plantilla, amb independència del tipus de jornada laboral, no superi els 10 treballadors/es.
- El volum de facturació durant l’any 2020 no pot haver superat l’import de 1.000.000€, amb independència de la forma jurídica que hagi adoptat la microempresa.
- Disminució de la facturació bruta (sense IVA) de, com a mínim, un 30%, durant el període d’abril a desembre de 2020, respecte al mateix període de l’any 2019. En el cas de microempreses donades d’alta amb posterioritat al dia 01/04/2019, aquest percentatge es calcularà en relació al període transcorregut entre la data d’alta i el dia 31/12/2019 respecte al mateix període de l’any 2020. En cas que la microempresa no hagi tingut activitat durant l’any 2019, haurà d’haver-se donat d’alta, com a molt tard, en data 31/12/2019; i en aquest cas el percentatge es calcularà en relació al període d’abril a desembre de 2020, respecte al 1r trimestre del mateix any.
Presentació de la subvenció
Infografia (Re)Activem
Bases al BOP núm. 248 del 29/12/2021
Sol·licitud
Termini de sol·licitud de les subvencions
El període de sol·licitud és del 2 al 31 de març de 2022.
Presentació de sol·licituds
Les entitats beneficiàries que siguin persones jurídiques hauran de presentar les sol·licituds, juntament amb la documentació requerida a la base 12, telemàticament a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Girona (https://seu.girona.cat), mitjançant el tràmit específic habilitat a aquest efecte.
Per utilitzar el mitjà de presentació electrònic, s'haurà de disposar d'un certificat electrònic reconegut i expedit per qualsevol de les entitats prestadores de serveis de certificació que reconeix l'Ajuntament de Girona. Aquesta relació d’entitats prestadores es pot consultar a la seu virtual de l'Ajuntament de Girona.
La presentació de sol·licituds de subvenció la pot realitzar el professional autònom/a o el/la representant legal de l’empresa o bé una persona autoritzada. L’interlocutor/a vàlid per a les actuacions administratives a realitzar serà la persona autoritzada, llevat de manifestació expressa de l’interessat/da.
Documentació per adjuntar al tràmit
- Instància específica
- DNI/NIE de la persona que signa la sol·licitud
- Certificat de situació en el cens d'activitats econòmiques de l'AEAT de l'autònom/a o de la microempresa
- Certificat d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Agència Tributària de Catalunya
- Caldrà que els/les sol·licitants presentin la fitxa de creditor/a, dades bancàries mitjançant el tràmit electrònic habilitat a tal efecte en el portal de transparència de l'Ajuntament de Girona.
- Quan es tracti d'informació o de documents que estiguin en poder de l'Ajuntament de Girona, es podrà exercir el dret a no presentar-los, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys. L'interessat/ada haurà d'indicar l'òrgan on van ser presentats o pel qual van ser emesos, la data de presentació o emissió i el procediment a què corresponen.
- En cas que el/la sol·licitant autoritzi a una persona, empresa o entitat per a la realització del tràmit en nom seu, caldrà adjuntar també l'imprès d'autorització de representació.
L’Ajuntament de Girona podrà requerir en qualsevol moment de la tramitació de la sol·licitud els documents que consideri necessaris a fi de garantir la correcta adjudicació d’aquests ajuts, segons els criteris d’avaluació establerts.
Esmenes a la documentació de sol·licitud de la subvenció
Si s'haguessin detectat defectes o errors esmenables en la documentació presentada per a la sol·licitud de subvenció, l'Òrgan instructor requerirà el/la sol·licitant a fi que en el termini de deu dies els esmeni. Si l’interessat/da no respon al requeriment es considerarà que desisteix de la seva sol·licitud, d'acord amb el que disposa l’article 68 de la llei 39/2015, d’1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Això no obstant, el termini per a esmenar la sol·licitud de la subvenció podrà ser ampliat fins a cinc dies més, o bé a petició del/de la sol·licitant o bé a iniciativa de l'òrgan instructor, sempre i quan afecti a persones interessades residents fora de l’estat espanyol o quan s'hagi de fer algun tràmit en un altre estat.
Transcorregut el termini, es comunicarà l'arxiu de la sol·licitud no esmenada i la inadmissió en els casos en què correspongui.
Tràmit de sol·licitud
Tràmit d'esmenes
Resolució i Justificació
Forma de justificació de les subvencions
Els/les beneficiàries/àries hauran de presentar la justificació econòmica de l’ajut atorgat, mitjançant un compte justificatiu, que haurà d’incloure les despeses objecte de subvenció, amb aportació dels justificants de les despeses que acreditin la realització de les actuacions subvencionades i la correcta aplicació dels fons rebuts, així com la documentació requerida en aquestes bases reguladores. Base 21.
Termini per a la justificació de les subvencions
El termini per aportar la documentació justificativa és de 2 mesos, a comptar a partir de la notificació de la resolució definitiva d’atorgament. Base 22.
Lloc de presentació de la justificació
Els/les beneficiaris/àries d’aquests ajuts hauran de presentar la justificació de la subvenció de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Girona (https://seu.girona.cat), mitjançant el tràmit específic habilitat a aquest efecte. Base 23.
Documentació a presentar per a la justificació de les subvencions
Per justificar les actuacions subvencionades, l’entitat beneficiària haurà de presentar la següent documentació:
- Formulari de comunicació de la justificació econòmica, segons model normalitzat, degudament complimentat i signat per part de la persona treballadora autònoma o representant legal de l’empresa.
- Factures i justificants de pagament de les despeses subvencionades.
- Comprovant de transferència bancària, en cas de renúncia que comporti reintegrament de fons no executats.
En cas que el certificat d’estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Agència Tributària de Catalunya presentat amb la sol·licitud de subvenció ja no sigui vigent, caldrà tornarlo a presentar.
Resolució provisional
Tràmit de justificació