Header: Subvencions

Subvencions, beques i ajuts

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona obre les convocatòries d’ajudes pel sector artístic i cultural per un import de 277.980 euros

El termini de presentació de les sol·licituds comença avui i s’allargarà fins al 30 de juliol

L’Ajuntament de Girona ha obert les convocatòries d’ajuts i programes de suport i acompanyament al sector de la cultura corresponents a l’any 2021, per un import total de 277.980 euros. Concretament, ja es poden sol·licitar els Ajuts Girona Kreas, Amplia Cultura, i el Programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office. El termini de presentació de les sol·licituds és fins al divendres 30 de juliol. Per resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir a l’hora de presentar els projectes, es pot accedir a l’Oficina de Foment de les Arts.

“Són ajudes de quilòmetre zero, que reverteixen directament a la ciutat i a la ciutadania, i que fan aquesta funció d’ajuda i de suport a artistes i creadors. No és moment de mitges tintes, cal un sí rotund, un sí a donar un cop de mà a tot el sector de la cultura”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Els Ajuts Girona Kreas consisteixen en beques i subvencions destinades a fomentar la formació, la creació, i la producció i exhibició artística de projectes que es duguin a terme a Girona o, fins i tot, fora del terme municipal, si es consideren d'interès per a la projecció exterior de la ciutat i la seva promoció cultural o artística. Els projectes han d’estar relacionats amb els àmbits de la música, el teatre, la dansa, el circ, la literatura, les arts visuals, els audiovisuals, els videojocs i multimèdia, o la cultura tradicional i popular. Aquest any, la partida destinada a aquests ajuts serà de 150.000 euros, amb la intenció d’acompanyar el sector cultural, perjudicat per la crisi de la COVID-19.

D’altra banda, la subvenció Amplia Cultura és per a activitats culturals complementàries a l’oferta municipal o amb finalitat inclusiva i d’acció social. Aquests ajuts es destinen al suport d’activitats culturals, de promoció i exhibició, en l’àmbit de les arts escèniques, musicals, visuals, audiovisuals, literatura, cultura popular i tradicional, patrimoni cultural, que complementin l’oferta cultural municipal i que, per tant, cobreixin activitats amb poca oferta o inexistent. L’import d’aquesta ajuda és enguany de 107.980 euros.

Finalment, destaca el programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office que va néixer el 2020, i que aquest any torna amb un import total de l’ajut de 20.000 euros. Aquestes ajudes es dirigeixen a creadors i a creadores o productores emergents que vulguin desenvolupar un projecte, o una fase d’un projecte, amb finalitat artística dins del marc d’un acompanyament audiovisual i cinematogràfic. La tipologia de projectes podrà ser de curtmetratges, llargmetratges i pilots de sèrie de ficció, de documental o d’animació, i el procés de desenvolupament o bé d’orientació professional d’aquest programa es portarà a terme a la ciutat de Girona. El projecte compta amb el suport del PECT Indústries culturals i creatives de Girona i el seu entorn territorial.

Per a més informació sobre les convocatòries es pot consultar el següent enllaç.

Tornar