Header: Subvencions

Subvencions, beques i ajuts

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona presentaran demà el projecte guanyador de la 17a Beca Josep Pallach 

L’acte tindrà lloc a les 19 h a la sala Miquel Diumé del consistori -amb aforament reduït-, i també es podrá seguir telemàticament per Zoom. El projecte guanyador és “ Eduparc Girona” de l’equip de mestres Khaled Malas i Meritxell Ribas, i de la psicòloga Olga Malas.

L’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona presentaran demà, dia 27 de maig, el projecte “Eduparc Girona”, guanyador de la 17a Beca Josep Pallach. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, participaran en l’acte, que es farà a les 19 h a la Sala Miquel Diumé del consistori -amb aforament reduït-, i que també es podrà seguir telemàticament per Zoom. A l’acte hi assistirà també el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran.

La beca, convocada de forma biennal per l’Ajuntament de Girona i l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona, premia projectes d’innovació educativa relacionats amb la capital gironina i dels quals es vulgui fer una explotació didàctica.

Aquest any, el projecte guanyador és “Eduparc Girona”, dels mestres Khaled Malas i Meritxell Ribas, i de la psicòloga Olga Malas. L’equip presenta un web on es poden trobar jocs i activitats didàctiques per donar a conèixer i treballar els parcs i jardins urbans de Girona, que constitueixen un gran recurs educatiu perquè l’alumnat experimenti en el seu entorn natural més proper.

Precisament “EduParc Girona” suggereix la redefinició d’aquests parcs i jardins transformant-los en espais educatius. El treball proposa integrar-los en un projecte educatiu únic, analitzant les seves possibilitats individuals com a recurs docent per tal de crear un teixit educatiu complex i capaç d'abastir un ampli nombre de possibilitats formatives.

Alguns dels projectes guanyadors de la Beca Josep Pallach en edicions anteriors han estat  “Ventall d’Art”, de Carme Garriga; “Escultura”, de Xus Ferrusola; “Josafat”, de Marta Ors i Pere Sànchez; o “Ep, mainada, descobrim Girona!”, de Pere Cornellà i Quim Cufí, “Materials per l’estudi geològic de l’entorn de Girona” del grup ICE de la UdG, “E-Rutes Sostenibles Girona”, de l’Associació de Naturalistes de Girona, i “Girona Aprenc, Girona em diverteix”, de l’equip de professores de l’Institut Montilivi Anna Serra, Anna Mª Martín i Merche Ginés, que va guanyar en la darrera edició.

Les bases per a la 18a Beca Josep Pallach ja s’han aprovat i està previst que l’ajut es convoqui al setembre.

Tornar