Header: Serveis socials

Serveis socials

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona organitza una cinquantena d’activitats per visibilitzar el treball de cures en el marc del Dia Internacional de les Dones

La programació s’allargarà tot el mes de març amb propostes de divulgació, conscienciació i reflexió sobre les desigualtats que encara avui pateixen les dones.

Girona commemorarà el Dia Internacional de les Dones, que tindrà lloc el proper 8 de març, amb l’organització d’una cinquantena d’activitats al llarg de tot el mes. Aquest any, la programació girarà al voltant del treball de cures. L’Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat de Catalunya són un any més els organismes impulsors de la iniciativa juntament amb el Consell Municipal d’Igualtat de Gènere, que agrupa les diferents entitats de la ciutat que organitzen les activitats de la proposta.

Sota el lema “Cuidar també és treballar”, la programació d’enguany pretén donar visibilitat a les tasques de cures que majoritàriament realitzen les dones, sovint sense el reconeixement social que mereixen. Un dels col·lectius especialment afectats per aquesta situació és el de les dones migrades que treballen en el sector de les cures, ja que sovint pateixen d’una doble discriminació.

Des de l’Ajuntament aprofitem el dia de les Dones per fer visibles també alguns dels principals reptes que tenim, com ara tot allò referent al treball de cures. Treballem en polítiques d’igualtat i de foment de l’accent femení en el conjunt de la societat, com ara en l’àmbit de les ofertes de feina i de condicions laborals, on hem sigut pioners per exemple en l’aplicació del permís menstrual. Creiem que aquest és el camí, i totes les activitats que fem van encaminades a reforçar aquest compromís públic en la igualtat”, ha explicat la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi.

L’acte central de la programació serà l’activitat “Conversem al voltant del treball de cures”, que es farà el dia 8 de març. Durant tota la jornada, s’instal·larà a la rambla de la Llibertat un espai de butaques i sofàs, i es convidarà a la ciutadania a conversar i reflexionar sobre les tasques domèstiques i de cures. Com a part de la proposta es realitzaran diferents dinàmiques participatives per donar visibilitat i reconeixement a aquesta tasca tant invisible com necessària.

En el mateix espai, a la rambla de la Llibertat, s’hi ubicarà també l’exposició “Dona la volta a les llegendes”, un recurs educatiu adreçat principalment als infants i que té com a objectiu coeducar en la igualtat i prevenir les violències masclistes. Es tracta d’una activitat que l’Ajuntament de Girona ofereix als centres educatius de la ciutat per reflexionar sobre les desigualtats de gènere i donar eines a l’alumnat per transformar-les en relacions basades en la igualtat.

A banda d’aquestes dues propostes, el programa del Dia Internacional de les Dones a Girona contempla desenes d’activitats més, totes al voltant de la igualtat. Fins al 31 de març hi haurà diverses mostres, intervencions artístiques, xerrades, tallers, projeccions de cinema, concentracions, propostes musicals i teatrals, o activitats familiars, entre d’altres. 

Podeu consultar tota la programació al voltant del 8 de març al web municipal de l’Ajuntament de Girona www.girona.cat/8marc o descarregar-lo en aquest enllaç:

Programa d'actes a Girona
Cartell 8 de març 2022
Tornar