Header: Serveis socials

Serveis socials

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona participa en l’acte de renovació del compromís amb el programa “Sempre Acompanyats”

Un total de 17 entitats de la ciutat han renovat el seu compromís per donar continuïtat per la lluita contra la soledat de la gent gran a Girona. A l’acte també hi han assistit la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi; el director de l’Espai Fundació ”la Caixa”, Manel Rullo, i el vicepresident del comitè provincial de Creu Roja Girona, Pere Company

L’Ajuntament de Girona renova el seu compromís amb el programa “Sempre Acompanyats”. La setmana passada, un total de 17 entitats socials de Girona es van unir per renovar l’acord de col·laboració que permet donar continuïtat en aquest projecte de la Fundació ”la Caixa”. El principal objectiu és millorar el benestar del col·lectiu de persones grans i actualitzar la programació que se'ls ofereix per respondre a les seves necessitats.

En total, es van concentrar representants d’Amics de la Gent Gran, del Col·legi de Farmacèutics, de l’Institut Català de la Salut, de Cáritas Interparroquial, de centres cívics, parròquies, associacions de veïns i veïnes, comerciants i de gent gran o de Mutuam, així com d’altres entitats que participen en el programa.

A l’acte també hi van assistir la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi; el director de l’Espai Fundació ”la Caixa”, Manel Rullo, i el vicepresident del comitè provincial de Creu Roja Girona, Pere Company.

A Girona ciutat les persones més grans de 65 anys representen el 15,63% de la població (15.934 persones). A més, 3.799 llars unipersonals estan formades per aquest col·lectiu, d’un total de 10.480; mentre que l’índex de sobreenvelliment se situa en el 16,9%, el mateix valor que la mitjana catalana.

El programa Sempre Acompanyats a Girona

La Fundació ”la Caixa”, l’Ajuntament de Girona i un d’un equip d’intervenció de la Creu Roja van posar en marxa el programa l’any 2013, com a prova pilot de la iniciativa a Catalunya, juntament amb Tortosa i Terrassa. 

El programa es va iniciar al barri Vell-Mercadal i, posteriorment, l’any 2017, es va ampliar al barri de Sant Narcís. Enguany s’ha fet extensible al barri de Palau (districtes de Montilivi, Eixample i Pla de Palau - Sant Pau) després del bons resultats obtinguts, permetent la formació d’un nou grup d’acció social, de l’ampliació de les entitats i dels membres participants. Concretament, aquest any compta amb la implicació de 20 entitats socials, 44 membres i 39 voluntaris.

A causa de la pandèmia, el programa va haver d’adaptar les activitats amb els usuaris i usuàries, apostant principalment per la realització de trucades de seguiment. Així mateix, es van crear activitats com tallers de memòria telefònic o donació de material didàctic per fer a casa. 

També es va fomentar el préstec de tauletes per mantenir les persones connectades amb l’exterior, així com la importància de la coordinació amb altres ens i entitats com amb Serveis Socials o Creu Roja.

Amb unes previsions de millora en la situació sanitària fruit de la relaxació en les mesures per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia, es té previst la realització de noves activitats. Entre altres, es duran a terme trobades al parc o tertúlies de ràdio, a més de nous vídeos realitzats pels estudiants del grau en Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Girona.
 

Tornar