Header: Serveis socials

Serveis socials

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona firma el conveni de col·laboració per construir habitatges de protecció oficial destinats al lloguer assequible

Aquest matí ha tingut lloc la signatura amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català del Sòl

Imatges de la roda de premsa i de la visita als terrenys on es construiran els habitatges de protecció oficial

L’Ajuntament de Girona ha firmat aquest matí el conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català del Sòl per al desenvolupament d’habitatge de protecció oficial per a lloguer assequible. En total es construiran 105 habitatges al Pla de Domeny, dels quals 97 seran per a l’emancipació de les persones joves, per a les famílies i per a la gent gran. Els 8 restants es cediran al consistori per tal que els pugui destinar a atendre necessitats socials del municipi. Aquests pisos estaran distribuïts amb un màxim de dos habitatges per escala comunitària. 

El conveni també estipula que se cedirà a l’Ajuntament un local amb una superfície aproximada de 150 m2, situat a la planta baixa d’una de les finques. Aquest es destinarà a usos municipals i del barri.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, han presentat el document avui al matí en roda de premsa, acompanyats pel vicealcalde de Girona, Quim Ayats; la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya; el director de l’Institut Català del Sol, Albert Civit; el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Font, i el secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala. 

Madrenas ha posat èmfasi en el fet que una part molt important dels pisos seran per a les persones joves. “Un col·lectiu que necessita ajuda per a emancipar-se i que té dificultats per accedir al mercat de l'habitatge. Volem que el jovent de Girona es pugui quedar a la ciutat a desenvolupar els seus projectes vitals, és una prioritat i per això molts d'aquests pisos seran en lloguer assequible per a ells”, ha afirmat. 

“Aquesta promoció no és només una acció d'habitatge, sinó també una oportunitat per impulsar la cohesió social i la vida al barri”, ha assegurat per la seva banda el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, que ha remarcat que “davant l'insuficient parc públic d'habitatge, des del govern hem intensificat els mecanismes per donar resposta a la necessitat d’accés a habitatge assequible a la ciutat”.

El consistori cedirà el dret de superfície de diversos terrenys de propietat municipal a l’Institut Català del Sòl, per tal que aquest hi construeixi tres blocs d’habitatge protegit. La cessió s’efectuarà per un termini de 75 anys. Els terrenys proposats són tres parcel·les del Pla de Domeny, que actualment es troben sense ús i que tenen capacitat per acollir 105 habitatges de protecció oficial d’uns 70 m² cadascun. Concretament, es tracta dels terrenys ubicats als números 15-17, 19-21 i 42-44 del carrer de la Riera Bullidors.

L’espai es cedirà lliure de càrregues i totalment urbanitzat, per tal que Incasòl promogui la construcció dels habitatges destinats a lloguer social. A més, Incasòl assumirà tots els tràmits de l’obra, inclòs el manteniment un cop els edificis ja estiguin construïts. Per la seva banda, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya qualificarà els edificis com a habitatges de protecció oficial (HPO); definirà amb l’Ajuntament els criteris d’adjudicació, i desenvoluparà el procés, formalitzant i gestionant els contractes. 

Oficina Municipal d'Habitatge
Tornar