Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona farà una prova pilot amb nematodes per tractar la plaga del tigre del plàtan

El tractament es durà a terme demà a partir de les 23 h als plàtans del carrer del Mossèn Joan Pons.

L’Ajuntament de Girona farà demà a la nit una prova pilot per tractar la plaga del tigre del plàtan (Corythucha ciliata), que durant l’estiu genera moltes molèsties, mitjançant nematodes. El tractament es farà als plàtans situats al carrer del Mossèn Joan Pons. Tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat, Eduard Berloso, “aquesta és una de les estratègies que l’Ajuntament està estudiant amb la voluntat de reduir els tractaments químics tant en els parcs i jardins com en l’arbrat de la ciutat”. 

Aquest tractament és fruit d’un projecte de recerca desenvolupat a França que consisteix en aplicar una dissolució aquosa amb nematodes del gènere Steinernema sp, que penetren en qualsevol dels estadis mòbils (larves i adults) del tigre per les vies naturals. En condicions òptimes el tigre deixa d’alimentar-se i mor en un període de 48 a 72 hores. 

Aquesta teràpia és totalment biològica, sense additius químics, i no té cap risc per a les persones, les plantes ni els animals. Si aquesta primera actuació dóna resultats positius, caldrà realitzar dos nous tractaments entre maig i juliol per actuar sobre les noves poblacions de plagues que puguin afectar els arbres provinents d’altres plàtans propers. 

Tornar