Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La plantada de nou arbres al passeig de la Devesa, primera actuació al parc d'aquest 2017

Les accions previstes volen donar continuïtat a les ja iniciades el 2016.

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, ha explicat aquest matí les principals actuacions que es volen dur a terme aquest any al parc de la Devesa. La plantada de nou arbres Platanus hispanica ha donat inici a aquestes accions, que preveuen donar continuïtat a les ja iniciades el 2016.

 

D’acord amb els objectius marcats pel Govern municipal, aquest any es té pressupostada una inversió inicial d’uns 50.000 € que revertiran directament en la millora general del parc i que se sumen a les partides de manteniment ordinari.

 

Pel que fa a les actuacions paisatgístiques hi ha la previsió de plantar uns 6 plàtans més a part dels 9 que ja s’han plantat avui. “D’aquesta manera es trenca la dinàmica de més de 20 anys sense plantar cap arbre a la Devesa”, ha destacat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre. També hi ha prevista la tala d’alguns arbres afectats majoritàriament pels fongs Ganoderma i Phellinus al coll de l’arrel. Durant aquest anys es continuaran eliminant elements obsolets, com un mòdul prefabricat situat a l’inici del passeig de la Sardana, tocant a la plaça de la Sardana.

 

Per millorar el sistema de reg i aprofitar els recursos hídrics que ofereix el parc està previst posar en funcionament pous actualment fora de servei (d’uns 5 m de diàmetre) que s’afegeixen al pou Montserrat, que ja està funcionant.

 

La millora de la il·luminació dins del parc, substituint llums existents per altres aparells més eficients; la instal·lació de bancs al passeig de la Sardana, finalitzar les autoritzacions d’aparcament del Camp de Mart, o la col·locació de papereres, són altres de les actuacions que es tenen previstes durant aquest any. Sastre ha volgut remarcar que totes aquestes actuacions tenen la funció de “posar ordre a la Devesa per tal de dignificar el parc”.


 

Tornar