Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona organitza demà una sessió informativa sobre la nova ordenança de serveis funeraris

La xerrada es farà a les 19.30 h al Centre Cívic Barri Vell - Mercadal i s'explicaran els principals canvis que recollirà la normativa.

L’Ajuntament de Girona ha organitzat demà una sessió informativa pública sobre la nova Ordenança municipal reguladora de la prestació dels serveis funeraris a la ciutat. La xerrada, que presidirà el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament, Eduard Berloso, es farà al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal a les 19.30 h. 

Durant l’acte, s’explicaran els principals canvis i modificacions que recull la nova normativa. Aquest és el pas previ a l’aprovació inicial de l’ordenança pel Ple municipal, que es preveu que es faci a principis de l’any vinent. 

La nova preveurà la lliure elecció de l'empresa funerària per part de la famílies o els cercles propers a la persona morta, ja que permetrà que diferents empreses puguin oferir el servei a la ciutat. Aquesta és la principal novetat que recollirà el nou text, que substituirà l'actual Ordenança general sobre la prestació dels serveis funeraris en el municipi de Girona, vigent des del febrer del 1998. 

Cal destacar que és el primer cop a la ciutat que la redacció del text d'una ordenança és el resultat d'un grup de debat ciutadà al voltant de la normativa municipal concreta. En aquest cas, el 14 de juny passat va tenir lloc la primera reunió d'aquest grup de treball, que s'ha anat reunint i debatent els diferents temes fins al passat 22 de setembre. El grup estava format per tècnics municipals, per un representant de la Federació d'Associacions de Veïns de Girona, per un representant del Consell Municipal de la Gent Gran i per tres persones peticionàries d'una iniciativa ciutadana que es va presentar el mes de març proposant la redacció d'una nova ordenança municipal de prestació dels serveis funeraris.  

Tornar