Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona finalitza les obres de millora del drenatge urbà en tres punts de la ciutat

També s’actuarà per evitar acumulacions d’aigua quan plou a l’aparcament públic del costat de la rotonda del pont de Pedret

Fotografies de les actuacions

L’Ajuntament de Girona finalitzarà en els propers dies les obres de millora del drenatge urbà de la via pública en tres punts de la ciutat. Concretament, s’ha actuat al mirador del carrer de les Dones, al Barri Vell; a la zona verda del carrer del Castell de Solterra, al barri de Montilivi, i a la cantonada de l’avinguda de Sant Narcís amb el carrer de Narcís Xifra i Masmitjà, a Sant Narcís. 

En el cas del mirador del carrer de les Dones, al Barri Vell, s’ha construït una reixa interceptora amb calaix desarenador, per evitar obstruccions produïdes per l’arrossegament d’àrids i flotants, i amb clavegueró d’evacuació connectat a la xarxa de clavegueram més propera. Aquesta actuació es va adjudicar a l’empresa Construccions Quart S.A. per un import de 12.002,92 euros (IVA inclòs).

A la zona verda del carrer del Castell de Solterra, a Montilivi, l’actuació ha consistit en la construcció d’una reixa lineal de major capacitat, equipada amb tres calaixos desarenadors i una xarxa d’evacuació paral·lela independent per evitar obturacions. En aquesta ocasió, l’obra es va adjudicar per un import de 21.039,56 euros (IVA inclòs) a l’empresa Acota Girona Construccions S.L.

Finalment, la tercera actuació, a Sant Narcís, ha suposat la construcció de dos embornals sifònics amb calaix desarenador i vorada drenant. Com en les obres al mirador del carrer de les Dones, aquests embornals compten amb els seus respectius claveguerons d’evacuació independents i connectats a la xarxa de clavegueram. Aquest tercer treball s’ha adjudicat a Acota Girona Construccions S.L., per un import de 7.108,59 euros (IVA inclòs).

D’altra banda, també s’actuarà pròximament per evitar acumulacions d’aigua quan plou a l’aparcament públic del costat de la rotonda del pont de Pedret. A partir del 21 de juliol es preveu que comencin les obres, que consistiran en l'ampliació de la xarxa de sanejament públic d'aigües residuals de l’espai, per repartir millor l’evacuació de l’aigua a la xarxa al llarg de tota la superfície. L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Massachs Obres i Paisatge, S.L.U., per un import de 45.661,54 euros (IVA inclòs).

El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, ha destacat que “en total són 85.800 euros que destinem a millores de la via pública, facilitant l’evacuació de l’aigua en punts on teníem problemes quan plovia. Per tant, es tracta d’obres que tenen un impacte directe sobre els veïns i usuaris d’aquests punts concrets, dins aquesta voluntat que tenim des de l’Ajuntament d’incidir també en aquells treballs més petits, però que són molt importants per al bon funcionament de la ciutat”.

Tornar