Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un miler d’infants participen en la 14a Fira de la Ciència Petits Grans Científics i Científiques

Aquesta activitat té per objectiu fomentar l’educació científica entre els més joves, a través d’experiments dirigits a nens i nenes d’entre 5 i 12 anys

Imatge de la visita que els regidors d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, i de Sostenibilitat, Martí Terés, han fet avui a la fira

Més d’un miler d’infants i joves d’entre 5 i 12 anys han passat aquest matí per la Fira de la Ciència Petits Grans Científics i Científiques que s’ha celebrat avui a les places de l’U d’octubre de 2017, de Santa Susanna i de Josep Pla de Girona. La fira, que arriba a la 14a edició, ha proposat fins a 50 tallers on els participants han pogut posar en pràctica el mètode científic, observant fenòmens, formulant hipòtesis, experimentant i extraient conclusions.

Precisament l’objectiu d’aquesta activitat és promoure l’educació científica entre els més joves i posar en pràctica, a través de tallers, conceptes científics. D’aquesta manera es vol aconseguir que la ciència sigui atractiva i engrescadora, fomentant les vocacions científiques.

“La 14a Fira de la Ciència és un esdeveniment important per potenciar la tasca pedagògica de l’estudiantat de la Universitat de Girona que estan estudiant per ser mestres i es posa en pràctica amb infants de la ciutat de Girona per despertar l’interès per la ciència a través d’elements de la quotidianitat. Per l’Ajuntament de Girona, i des d’Educació, és un orgull poder col·laborar i facilitat aquesta xarxa que any rere any se supera i esdevé una fira molt ben valorada i consolidada” ha declarat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran. 

Enguany, un total de 17 centres escolars de la ciutat han participat en la proposta: les escoles Joan Bruguera, Carme Auguet, Josep Dalmau i Carles, Eiximenis, FEDAC Pont Major, Font de la Pólvora, Dr. Masmitjà, Migdia, Montjuïc, Montfalgars, Pericot, Sagrada Família, Santa Eugènia, Taialà, Verd, Vedruna Girona i Vila-roja.

La majoria de tallers han estat preparats pels estudiants de Magisteri de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. A més, donada la gran participació d’aquest any, també hi han col·laborat la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital C4D, la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra, el Museu del Cinema de Girona i l’alumnat del cicle d’educació infantil de l’Institut Montilivi.

La Fira de la Ciència Petits Grans Científics i Científiques està organitzada de forma conjunta entre l’Ajuntament de Girona, a través de La Caseta-Serveis Educatius; la Universitat de Girona; la Fundació la Caixa, i el Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Gironès.

Tornar