Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona participa en la campanya “Reciclar vidre és màgic” a favor del medi ambient i el reciclatge

La iniciativa, impulsada per Ecovidrio i Disneyland París, vol inspirar els infants i fomentar un hàbit que contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. En el marc de la proposta, s’han instal·lat contenidors tematitzats amb alguns dels personatges més icònics de Disney en quatre punts de la ciutat

Imatge de la presentació de la campanya, amb un dels contenidors que s’han instal·lat a la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha instal·lat contenidors tematitzats amb alguns dels personatges més icònics de Disney en quatre punts de la ciutat per inspirar els infants i fomentar el reciclatge dels envasos de vidre. L’actuació forma part de la campanya “Reciclar vidre és màgic”,  impulsada per Ecovidrio i Disneyland París a favor del medi ambient i el reciclatge.

Personatges com la Minnie o en Goofy, l'increïble Hulk o els marcians de Toy Story seran els protagonistes d'aquests contenidors que tenen per objectiu crear un vincle especial amb les famílies i, al mateix temps, fer més atractiu el reciclatge. D’aquesta manera es busca potenciar un hàbit fonamental que contribueix positivament a la cura del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic.

A Girona, els contenidors estaran ubicats a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, al costat del Mercat del Lleó; al carrer de Santa Eugènia, a l’alçada del número 42; a l’avinguda de Lluís Pericot, tocant a l’Escola Pla de Girona, i a la rambla de Xavier Cugat, davant del número 34, durant el mes de juliol.

La presentació de la campanya ha tingut lloc avui en un acte que ha comptat amb la participació del regidor de Neteja i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, i de la gerent de zona d’Ecovidrio, Silvia Mayo.

“Estem fent molts esforços per afavorir el reciclatge a Girona, uns esforços que es veuen recompensats amb el fet de ser la ciutat catalana de més de 60.000 habitants on millor fem la recollida selectiva, que ja supera el 50% del total. Però hem de ser encara més ambiciosos, i per això rebem amb els braços oberts iniciatives com aquesta, que precisament el que volen és fer arribar la conscienciació als més petits”, ha destacat el regidor Berloso.

Per la seva banda, la gerent de zona d'Ecovidrio, Sílvia Mayo, ha apuntat que “a través d'aquesta campanya volem transmetre als més petits i no tan petits que el simple gest d'acudir al contenidor verd pot donar-li molta màgia al nostre medi ambient. Cada vegada que un ciutadà s’hi dirigeix per reciclar els seus envasos de vidre està lluitant contra el canvi climàtic i, en aquest sentit, els personatges de Disney ens ajuden a transmetre aquest missatge tan positiu per al nostre entorn”.

Finalment, per part de Disneyland Paris, la directora general de Disneyland Paris a Espanya i Portugal, Laure Glatron, ha destacat que espera que la campanya fomenti encara més el reciclatge de vidre i contribueixi a consolidar aquests bons hàbits entre les famílies. “El compromís de Disney amb el medi ambient és una tradició en la nostra companyia, que va començar amb el propi Walt Disney i que seguim treballant dia a dia. Estem molt emocionats amb aquest projecte que estarà present en moltes ciutats durant aquest estiu. És el nostre deure com a empresa líder en entreteniment, inspirar amb els nostres personatges a tota la comunitat, especialment als més petits”, ha assenyalat Glatron.

A més, amb l'objectiu d'apropar encara més la màgia del reciclatge de vidre a la ciutadania, tothom qui ho vulgui podrà participar en el sorteig d'un viatge per a tota la família a Disneyland París. Per fer-ho, només caldrà que escanegi els codis de barra BIDI –semblant als codis QR- impresos en els contenidors, i entrarà en el concurs.

L’any 2019 es van reciclar a Girona un total de 2.220.000 quilos d’envasos de vidre, mentre que el 2020 se’n van reciclar 2.136.000, probablement per les mesures restrictives aplicades als establiments comercials i de restauració per fer front a la COVID-19. Precisament el reciclatge del vidre comercial que es recull dels negocis té una gran importància pel volum que suposa. En aquest sentit, l’Ajuntament de Girona ja està treballant en la posada en marxa d’una nova campanya conjunta amb Ecovidrio i adreçada als restauradors i restauradores de la ciutat, per fomentar el reciclatge del vidre dins el sector.

Tornar