Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona apagarà els llums de la Catedral, la basílica de Sant Feliu i l’Ajuntament per celebrar l'Hora del Planeta

El consistori s'ha adherit de nou a la iniciativa, que tindrà lloc demà dissabte de les 20.30 h a les 21.30 h.

La ciutat de Girona s’adhereix un any més a la campanya l’Hora del Planeta, que té com a objectiu que la població prengui consciència sobre els efectes del canvi climàtic al nostre planeta. La iniciativa, promoguda per l’ONG WWF, consisteix a apagar els llums dels principals edificis i monuments del món durant una hora demà dissabte, dia 27 de març. 

“Un dels objectius que tenim en la lluita contra el canvi climàtic és el de visualitzar-ne els efectes, i conscienciar la ciutadania que estem davant un repte global que requereix l’esforç de tothom si volem capgirar la tendència. Totes aquestes iniciatives que permeten fer arribar aquest missatge són positives, i com a govern estem convençuts que són útils i que ens hi hem d’implicar”, afirma el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés. 

En concret, de les 20.30 h a les 21.30 h, a Girona s’apagaran els llums exteriors de l’Ajuntament, de la Catedral i de la basílica de Sant Feliu. Amb aquesta acció es convida a tothom a apagar els llums i els electrodomèstics de les llars per així reduir significativament el consum elèctric durant aquesta franja. 

L’Hora del Planeta de WWF pretén mobilitzar més de 7.000 ciutats de tot el món per tal de demostrar el suport global de l’acció contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Amb els anys s’ha convertit en un moviment mundial del qual ja en formen part milers de ciutats de gairebé 200 països, que en edicions passades van apagar més de 17.000 monuments emblemàtics, entre els quals, els de Girona i la Torre Eiffel o el Coliseu. 

Tornar