Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona amplia les restriccions per evitar la propagació de la COVID-19

Es prohibeix l’ús de parcs infantils, de pistes  poliesportives d’ús lliure i de parcs de salut, i també l’ús de zones de pícnic. Al Mercat del Lleó es regularà l’aforament i se suspendran algunes activitats previstes. La decisió arriba després que ahir el Departament de Salut anunciés un enduriment de les restriccions a Girona i Salt. Algunes de les mesures de l’Ajuntament de Girona s’han pactat amb l’Ajuntament de Salt.

L’Ajuntament de Girona aplicarà noves mesures per frenar la propagació de la COVID-19 a la ciutat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ho ha anunciat aquest migdia juntament amb l’alcalde de Salt, Jordi Viñas; el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, i el gerent del CatSalut a Girona, Miquel Carreras, en una roda de premsa on han detallat les accions previstes a Girona i a Salt per contenir els contagis de coronavirus.

“El semàfor de la crisi sanitària que fins ara era taronja als nostres municipis s’ha convertit en un semàfor vermell, i hem d’actuar per revertir aquesta situació d’augment de contagis tan aviat com sigui possible. Estem al costat de la ciutadania, encara que comprenem que seran moments difícils per als veïns i veïnes, ja que quedarà en part afectada la mica de normalitat que s’havia anat adquirint darrerament”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

A partir de demà i per un període inicial de 15 dies, quedarà prohibit l’ús de parcs infantils, de pistes  poliesportives d’ús lliure i de parcs de salut. Tampoc es podran fer pícnics als punts habilitats per a aquesta finalitat ni a les hortes de Santa Eugènia, on sí que es podrà accedir amb normalitat tant per passejar-hi, com per fer-hi esport o treballar als horts. De fet, els parcs i jardins de la ciutat quedaran oberts, si bé es demana a la ciutadania que respecti les normes de seguretat sanitària marcades per la Generalitat de Catalunya. La muralla es mantindrà tancada.

A més, es regularà l’aforament de diversos equipaments de Girona. És el cas del Mercat del Lleó, on es recuperarà el control d’accés per limitar l’aforament màxim permès dins les instal·lacions. En el cas dels mercats a l’aire lliure de la Devesa i de Can Gibert, s’intensificaran els controls per garantir el compliment de les distàncies de seguretat i mesures d’higiene que ja estaven actualment en vigor. El mercat del pont de Pedra també comptarà amb mesures addicionals, que es concretaran properament.

Pel que fa a les activitats, se suspendran la fira de la botiga al carrer Compra & Somia d’aquest dissabte, així com diverses propostes previstes dins la Setmana Europea de la Mobilitat. Concretament, les activitats relacionades amb l’exposició de vehicles elèctrics i híbrids, el Parc infantil de Trànsit, el Bici Day i l’excursió amb bicicleta elèctrica per la vall de Sant Daniel, a banda del tots els tallers infantils a càrrec de Maraki i de la Jornada participativa sobre les línies estratègies del Nou Pla de mobilitat urbana prevista pel dia 22 de setembre.

Respecte l’àmbit esportiu, es permetrà la celebració de partits professionals amb assistència de públic, sempre que es respectin les directrius del Procicat; mentre que quedarà suspesa la celebració de partits de caire amistós que es facin en instal·lacions esportives municipals. També es recomanarà a les entitats esportives que no juguin partits amistosos en altres poblacions. Sí que es podran continuar portant a terme els entrenaments de les entitats esportives que ja estan utilitzant els equipaments municipals, si bé no s’hi permetrà l’ús dels vestidors.

Per ara també queda ajornada la publicació dels resultats del sorteig de les preinscripcions de les activitats fisicoesportives i aquàtiques del Servei Municipal d’Esports per al curs 2020-21, que havien de començar a principis d’octubre, a l’espera de l’evolució de la pandèmia i del possible reajustament de les activitats proposades. De la mateixa manera, des dels Centre Cívics de Girona s’ha aplaçat el sorteig de les preinscripcions de la seva programació de cursos i tallers per al mateix curs, tot plegat a l’espera de reorganitzar la realització de les activitats. Pel què fa als actes culturals, de moment es mantenen, sota les directrius que marca la Generalitat.

L’alcaldessa de Girona ha aprofitat per fer una crida a la responsabilitat: “Demanem a tots els veïns i veïnes de Girona, especialment al jovent, que eviti l’activitat social tant com sigui possible i els encoratgem a ser responsables i solidaris amb la resta de la ciutadania, amb l’objectiu de revertir aquesta situació el més aviat possible i pensant en la reactivació econòmica i social de la ciutat”. 

La noves mesures previstes per l’Ajuntament de Girona es mantindran actives mentre estiguin vigents les noves restriccions anunciades per el Departament de Salut de la Generalitat, i algunes s’han pactat amb l’Ajuntament de Salt per garantir la coordinació entre tots dos municipis i millorar l’efectivitat a l’hora de reduir els casos de COVID-19.

Tornar