Header: Setmana de la Felicitat

Setmana de la Felicitat

Ruta de navegació

Millora del medi ambient (títol) | Setmana de la Felicitat

Millora del medi ambient

Tallers oberts en línia | Setmana de la Felicitat

Activitats

 

Accions comunitàries | Setmana de la Felicitat

Accions comunitàries

Neteja de la riera Bullidors

Acció de sensibilització ambiental de neteja de las rieres Bullidors. El barri de Germans Sàbat es troba envoltat de rieres que acosten el medi natural a l’entorn urbà; sovint és un equilibri delicat. Aquest any la Setmana de la Felicitat a l’Esquerra del Ter pretén promoure accions envers el respecte pel medi natural i la sostenibilitat. Volem promoure una convivència beneficiosa amb la natura que es troba a l’entorn urbà i poder gaudir d’aquesta. Per aquest motiu us proposem aquesta activitat de neteja de les rieres on coneixerem un entorn desconegut de la ciutat i ens arremangarem per la natura. Per finalitzar tindrem un esmorzar saludable a càrrec de Fruites Lara.

Construcció de caixes niu

Els ocells del medi natural situats a l’entorn urbà presenten dificultats per trobar espais segurs on nidificar. Amb l’objectiu d’oferir aquests espais i realitzar una tasca d’educació ambiental es realitzarà un taller de construcció de 18 caixes niu col·laborativa entre diferents serveis i es col·locaran en unes sortides de descoberta de l’entorn natural a les rieres Bullidors, Rimau i Murtra. Els ocells pels quals  construirem caixes són: la Mallarenga Blava, Mallarenga Carbonera, Respinell i Xot. L’associació Galanthus d’Estudi i Divulgació del Medi Ambient farà l’assessorament aportant les models i fent l’acompanyament que requereixin les entitats que hi participen.

Taller de sensibilització ambiental als centres educatius

L’Associació Galanthus durà a terme una activitat dirigida a les escoles on un ornitòleg expert realitzarà una sessió d’anellament científic d’ocells i on també es muntaran i penjaran unes quantes caixes niu per oferir refugi a ocells insectívors. El taller es desenvoluparà a les rieres Murtra i Rimau. Durant la sessió d’anellament podreu veure com els científics capturen les aus per a poder-les estudiar, i durant la manipulació de l’ocell l’expert anirà explicant curiositats i detalls sobre l'anatomia i forma de vida de les diferents espècies. Es van donant resposta a totes les preguntes que van sorgint sobre les aus. La segona part consistirà a oferir refugi a algunes espècies protegides tot instal·lant en grup unes caixes niu per la zona, i explicant tot el que podem fer per afavorir a aquests bonics i útils animals.

Hort comunitari d'arbres fruiters

Adequació d’un bosc comunitari d’arbres fruiters. El projecte pretén acostar la cura dels arbres i el contacte amb els cicles vitals de les plantes així com el reconeixement dels fruits que ens dona la terra. A més la proposta pretén teixir xarxes veïnals a nivell comunitari en la cura de l’entorn proper.