Header: Fires Sant Narcís

Fires de Sant Narcís

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 55a edició de la Fira del Dibuix i la Pintura de Girona se celebrarà en format digital

S’ha creat un espai virtual d’exposició, interacció i venda de les obres de diferents artistes que estarà operatiu fins al 6 de gener. L’objectiu és mantenir l’esdeveniment per tal de donar suport als artistes i fer possible el retrobament amb el seu públic.

La 55a edició de la Fira del Dibuix i la Pintura de Girona se celebrarà en format digital, davant les noves restriccions per frenar la COVID-19. Els organitzadors han optat per mantenir l’esdeveniment amb un nou format per tal de donar suport als artistes i fer possible el retrobament amb el seu públic. Així ho han explicat aquest matí l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Fundació Llibreria Les Voltes, Joan Matamala, en roda de premsa. 

En el web firadeldibuixilapintura.cat s’exposaran de manera virtual totes les obres dels artistes participants en la 55a edició de la Fira. Els usuaris podran contemplar les creacions artístiques i contactar amb els mateixos autors per conèixer els detalls de les peces, com es faria en una fira presencial, i adquirir l’obra si és el cas. Amb el canvi de format, la Fira no durarà només un dia, sinó que estarà oberta fins a l'endemà de Reis, el dia 6 de gener, per tal de seguir ajudant al col·lectiu. De moment, ja hi ha més de 30 artistes inscrits.

“Que es mantingui aquesta activitat és d'allò més important, ja que significa que el dinamisme de la ciutat no s'atura i que la cultura segueix. Sembla impossible però amb imaginació, innovació i esforç hi ha fórmules per mantenir activitats culturals que són decisives no només per l'economia i pels artistes, sinó també pel benestar emocional de la ciutadania”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant la roda de premsa.

Per la seva banda, el president de la Fundació Llibreria Les Voltes, Joan Matamala, ha destacat que “des de l’inici de la pandèmia el país s’està quedant sense espais d’exposició, ni d’interacció entre artistes i amants de la cultura”. “És per aquest motiu que des de la Fundació Llibreria Les Voltes, amb l’objectiu de seguir donant suport al col·lectiu d’artistes que porten molts anys de crisi i ara han vist agreujada la situació per la COVID-19, hem creat un espai virtual d’exposició, interacció i venda de les seves obres”, ha explicat. Matamala ha recordat que es reprendrà el format presencial quan es pugui perquè “una fira virtual mai serà com una fira presencial”. 

L’any 1965 quatre joves artistes i la Llibreria Les Voltes van impulsar la primera Fira del Dibuix i la Pintura a la ciutat de Girona, que al llarg de 55 anys s’ha convertit en la més important que es fa a Catalunya. Durant aquests 55 anys i de manera ininterrompuda, cada 1 de novembre s’han trobat a Girona artistes i visitants amb ganes de conèixer, comentar i comprar les seves obres. Coincidint amb les festes de Sant Narcís, aquesta Fira ha esdevingut una de les activitats més concorregudes i una cita obligada pels amants de la cultura. 

Tornar