Header: Fires Sant Narcís

Fires de Sant Narcís

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Missatge institucional de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas

“Benvolguts, benvolgudes

En un any normal, ara seríem al balcó de l’Ajuntament, a punt per el pregó, i amb la ciutat respirant Fires de Sant Narcís per tots els racons. Són uns dies que la ciutat està més viva que mai, que tots fem d’amfitrions amb orgull. Les fires són sobretot això: diversió al carrer, i trobades amb colles d’amics i familiars. Allò que més ens identifica per Sant Narcís, és precisament allò que pel coronavirus no podem fer.

Ho trobem a faltar, molt, com tantes i tantes coses. Vull llençar en aquest sentit tres missatges:

- El primer, d’agraïment. A tothom qui està treballant i col·laborant per contenir la pandèmia i mitigar-ne les conseqüències. I també a tothom que està complint amb les mesures que demanen les autoritats sanitàries.

- El segon, de responsabilitat. En la primera onada, repetíem allò de “cuidem-nos”. Hem de tornar a posar en valor aquest sentiment de solidaritat, perquè la responsabilitat de cadascú pot salvar vides.

- I el tercer, de suport. De suport a tothom qui ha perdut algú estimat, i a tothom qui ho està passant malament. Estem entrant de ple en les conseqüències econòmiques d’aquesta crisi, hi ha persones i sectors professionals que s’estan quedant sense res. Ajudem-nos, comprant si podem al nostre comerç i a la nostra restauració. Entre tots, fem girar la roda de la nostra economia, perquè això vol dir llocs de treball i benestar per al conjunt de Girona.

Des de l’Ajuntament tenim el compromís d’ajudar en tot el que puguem, i us demano als qui tingueu problemes que ens truqueu, que us poseu en contacte amb nosaltres per mirar de quina manera us podem ser útils. 

Des del govern de la ciutat, tenim l’experiència de la primera onada. De la crisi sanitària tenim dues prioritats: mantenir els serveis públics, i garantir els serveis bàsics per a tothom. Això és el que estem ara fent en el nostre dia a dia.

Però també alcem la mirada, perquè tenim una prioritat marcada en vermell en la nostra agenda: posar les bases per a la recuperació de Girona, perquè Girona surti com una ciutat ben posicionada un cop haguem controlat la pandèmia. Ara no és el moment de grans projectes, ni de grans volades de coloms, sinó que ara és el moment de treballar per mantenir els llocs de treball i perquè autònoms i petites i mitjans empreses no hagin de baixar la persiana, o la puguin pujar ben aviat. I ara hem de preparar-nos per l’endemà.

Amb aquesta mirada enfocada en el nostre futur econòmic tenim dos reptes: la digitalització i innovació tecnològica; i afrontar l’emergència climàtica. En el context global, a Girona hem de ser capaços d’enfocar-nos cap a aquestes indústries, que són els sectors que sortiran reforçats de la pandèmia, i que ens ajudaran a reduir l’atur amb ocupació de qualitat. Tenim al davant una doble transició digital i ecològica, i la mateixa Unió Europea ja ha dit que les ajudes econòmiques es dirigiran cap aquí.

Quan diem que la COVID-19 accelerarà els canvis, estem dient això. Som una ciutat amb talent, emprenedoria, una universitat potent, i un teixit econòmic arrelat i implicat, que ja ha fet avenços importants en aquests dos sectors. Tenim els ingredients per jugar a la primera divisió de la lliga de les ciutats mitjanes europees, si els sabem combinar amb criteri i confiança. Aquesta és la recepta per construir el model de futur de Girona.

Ara són moments durs, hauríem d’estar fent el pregó de Fires i en canvi esteu veient aquest missatge tancats a casa. Però tenim futur, i un futur esperançador si ens el treballem. Us demano responsabilitat, i us envio el meu agraïment per tots els esforços que hem fet fins ara. I sent conscients que vindran mesos durs, preparem-nos per pujar al tren del progrés i del món que vindrà. 
Bon Sant Narcís!” 

Tornar