Header: Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (18.45 h)

L’Ajuntament de Girona comença una desinfecció especial en les zones properes als espais més concorreguts, i el menjador del Mercadal atén 56 persones el primer dia 

L’Ajuntament de Girona ha començat avui una reestructuració dels serveis de neteja de Girona+neta per adaptar-los a les noves necessitats generades arran de la situació d’excepcionalitat del COVID-19. En aquest sentit, s’ha acordat reduir el servei actiu en un 20% per facilitar la rotació entre el personal, que en tot moment compleix amb les mesures preventives de seguretat. A més, també s’ha iniciat la neteja de determinades zones de la via pública amb una solució especial d’aigua i lleixiu, per ser més efectius en l’eliminació del coronavirus. Aquestes actuacions es potenciaran en l’entorn dels espais més concorreguts de Girona, com ara centres sanitaris, comerços d’alimentació o farmàcies, i es podran fer gràcies a la disminució de l’activitat a la ciutat, que permet reduir altres serveis de neteja habituals a la via pública.

D’altra banda, el servei de recollida d’escombraries es mantindrà com és habitual. Els domicilis hauran de continuar fent separació de residus, tret que hi visqui una persona afectada pel COVID-19 o que en presenti símptomes. En aquests casos, tota la brossa haurà d’anar al contenidor de rebuig i s’haurà de llençar en una triple bossa de plàstic, seguint els consells del Ministeri de Sanitat. En la primera bossa hi aniran tots els residus generats per la persona malalta; aquesta bossa s’haurà de posar dins d’una segona bossa, on també hi aniran els guants i mascaretes de la persona cuidadora; i tot plegat s’haurà de llençar dins d’una tercera bossa de plàstic, juntament amb la resta de deixalles del domicili. 

Quan la recollida sigui porta a porta, les bosses s’hauran de dipositar com si fossin bolquers, i així hi haurà una recollida diària; mentre que a la plaça de Catalunya, on hi ha els contenidors intel·ligents, s’hi instal·larà un cubell sanitari més reduït de recollida diària.

Pel que fa a la mobilitat, des de TMG s’aplicaran noves mesures de protecció per als usuaris i usuàries del transport públic i també per a les persones conductores. Només s’habilitarà com a entrada i sortida del bus urbà la porta situada a la part posterior del vehicle, on també s’hi instal·larà el validador de bitllets en els propers dies. Fins que no es reubiquin aquests aparells, no caldrà validar el bitllet. A més, s’està estudiant reduir la freqüència dels autobusos per la disminució de desplaçaments i el consell de confinament.

Respecte a la posada en marxa del menjador de l’Espai Cívic del Mercadal per a persones sense sostre, el primer dia de funcionament la instal·lació ha comptat amb 56 usuaris i usuàries, derivades des de la Sopa. L’àpat s’ha servit amb normalitat i respectant les mesures de seguretat, a l’espera de disposar del Pavelló Municipal de Palau II com a equipament definitiu per a totes les persones d’aquest col·lectiu. 

L’Ajuntament de Girona preveu l’arribada demà de les targetes moneder per a les famílies beneficiàries de les beques menjador. Des del consistori ja s’ha organitzat un dispositiu especial format per més de cent treballadors i treballadores municipals que s’han ofert per col·laborar en el repartiment. L’objectiu és començar-les a repartir de seguida que el Departament d’Educació les enviï, probablement demà a la tarda.  En els barris on es faci el repartiment domiciliari, les famílies la rebran entre demà a la tarda i dimecres al matí. Pel que fa als barris de Girona Est, demà a la tarda s’habilitarà el Pavelló Municipal de Vila-roja perquè un membre de cada família les vagi a recollir. L’entrega es farà per torns, per evitar aglomeracions, i respectant sempre les mesures de seguretat.

Quant al nombre de sancions que s’han interposat als veïns i veïnes de Girona per no complir amb els requisits de confinament, ahir la xifra va ser de 63, i suposa una tendència a la baixa respecte la setmana anterior. 

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar