Header: Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 [14.30 h]

L’Ajuntament prohibeix utilitzar parcs infantils i de salut i pistes esportives, i redueix el transport públic de TMG al 50%

L’alcaldessa de Girona Marta Madrenas ha pres avui diverses iniciatives per aplicar a nivell municipal les noves mesures preventives per evitar el contagi del COVID-19, i que estan recollides en el reial decret de declaració d’estat d’alarma. En primer lloc, es prohibeix la utilització de parcs infantils, parcs de salut i pistes esportives, on fins ara es recomanava no accedir-hi. A més, es mantindrà tancat al públic l’accés a tots els equipaments municipals, si bé es podran continuar fent consultes ciutadanes a través de correu electrònic o telèfon.

A partir de demà es reduirà la freqüència de busos en les línies urbanes un 50%, reduint doncs a la meitat aquest servei públic, i seguint també el criteri d’utilitzar només una tercera part de l’aforament dels autobusos. D’aquesta manera, les línies de TMG L1, L2, L5, L7, L8 i L11 circularan cada 30 minuts, i la L10 cada 60 minuts. La L8 reduirà el recorregut, que anirà des de l’estació de tren fins al Campus Montilivi de la UdG, passant pel Parc Científic i Tecnològic. El màxim aforament serà de 18 viatgers pels autobusos, i 7 pels microbusos, i es recomana que la gent només utilitzi el servei de transport públic per casos de força major. També s’han activat mesures de desinfecció i de protecció pels conductors. Pel que fa a les línies interurbanes, també s’aplicarà la reducció del 50% de serveis.

Pel que fa als treballadors públics, l’Ajuntament de Girona ha activat el teletreball, i s’ha organitzat de manera que tots els serveis segueixin funcionant amb la màxima normalitat possible tenint en compte la situació excepcional actual. Cada departament garantirà el seu funcionament intern i els serveis bàsics, així com el manteniment bàsic de la ciutat.

Finalment, l’alcaldessa recomana a totes les persones que es volen oferir com a voluntàries durant aquest episodi, que es posin en contacte amb l’Ajuntament. En cas de necessitats, per exemple a nivell de serveis socials o d’atenció a col·lectius vulnerables, els treballadors públics estan permanentment activats, així com el cos de voluntaris de Protecció Civil. Més enllà d’això, el consistori coordinarà amb entitats del tercer sector els voluntaris civils que s’hagin ofert. Des de l’Ajuntament es vol alertar, sobretot a la gent gran, que s’assegurin sempre de l’autenticitat de persones que els vulguin demanar ajuda, per així prevenir enganys.

L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010 cada dia, de dilluns a divendres de 8 a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 a 18 h, per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i la Generalitat.

Tornar