Header: Promoció de la Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’alcaldessa de Girona fa una crida a la calma davant del primer cas de coronavirus detectat a la ciutat

Es tracta d’una treballadora municipal de 52 anys que havia estat a Itàlia recentment

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada del gerent de la Regió Sanitària de Girona del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Miquel Carreras, ha fet una crida a la calma aquest migdia davant del primer cas de coronavirus que s’ha detectat a la ciutat. Es tracta d’una treballadora de l’Ajuntament de Girona, de 52 anys, que presta els seus serveis al Servei Municipal d’Ocupació i que havia viatjat al nord d’Itàlia recentment. Aquesta persona té símptomes lleus de la malaltia i està sota control mèdic a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona. L’alcaldessa de Girona Marta Madrenas ha explicat que s’ha comunicat amb ella, i que està “tranquil·la i bé”.

Des de l’Ajuntament i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’està treballant estretament per tal d’identificar i fer un seguiment a les persones que formen part del cercle més proper de la treballadora municipal i valorar en cada cas si cal o no prendre mesures. En els casos on es consideri que cal un seguiment més acurat i intens per comprovar si hi ha hagut contagi, serà el mateix departament qui es posarà en contacte amb la persona. Més enllà d’aquest reduït nombre de persones, des del Departament de Salut no es considera que s’hagin de prendre mesures preventives addicionals. De totes formes, si algú nota símptomes semblants als d’una grip (tos, febre, malestar) ha de trucar al 061 i explicar el tipus de relació que pot haver tingut amb la persona contagiada.

“La nostra prioritat és garantir la salut dels treballadors i treballadores municipals i de tota la ciutadania gironina i, alhora, enviar un missatge de calma respecte l’abast que pot tenir aquesta malaltia. Ja hem fet un comunicat intern adreçat al personal municipal donant a conèixer tota la informació de la qual disposem i instant, al mateix temps, a la calma i a la serenitat. Hem informat també els grups municipals del consistori i a les associacions de veïns i veïnes de la ciutat i ens hem posat a la seva disposició per si hi ha qualsevol dubte. Des de l’Ajuntament, anirem informant de totes les novetats que tinguem”, ha ressaltat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Us recordem que el Departament de Salut ha obert un espai al seu web sobre el coronavirus (http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/) i que, davant de qualsevol dubte sobre possibles símptomes de la malaltia, es recomana trucar al telèfon 061.
 

Tornar