Header: Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull un any més la Marató de Donants de Sang del 10 al 17 de gener

El punt central de la campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, serà l’Hospital Josep Trueta. La iniciativa inaugura enguany un canal de Whatsapp perquè la ciutadania rebi informacions destacades i pugui fer consultes personals.

La regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda; la directora del Banc de Sang a Girona, Anna Millán, i el responsable de Comunicació del Banc de Sang i Teixits Xavi Villalvilla, han presentat aquest matí la setena edició de la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que compta amb el suport de la Federació Catalana de Donants de Sang i la Creu Roja. La campanya d’enguany tindrà lloc del 10 al 17 de gener i a Girona tindrà com a punt central l’Hospital Josep Trueta.

L’objectiu de la iniciativa és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant els vuit dies de la campanya i poder arribar al nivell òptim de reserves després de Nadal, quan les donacions baixen un 25%. “Des de l’Ajuntament de Girona donem suport a la gran iniciativa de la Marató de Donants de Sang, que un any més fa la gran tasca d’aconseguir donacions, i animem tots els gironins i gironines a participar-hi i a reafirmar el caràcter solidari de la nostra ciutat”, ha explicat la regidora Marta Sureda.

Una de les principals novetats d’aquest any és la inauguració del nou canal de Whatsapp del Banc de Sang, l’anomenat Whatsang. A través del número 677071756, qualsevol persona podrà fer consultes personals i rebre informacions destacades de forma àgil i propera. El canal ja està en marxa i constitueix el primer organisme de la Generalitat de Catalunya amb un compte oficial de servei a la ciutadania a través d’aquesta plataforma.

L’altra novetat de la Marató de Donants de Sang 2020 és la cançó de la campanya, que ha compost el cantant de trap Lildami sobre les donacions i que explica l’experiència del seu germà, que va necessitar sang i un transplantament de moll d’os.

La donació a l’Hospital Josep Trueta es podrà fer de dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 16 a 20 h, i el dissabte, de 10 a 14 h. També es podrà donar sang el dia 10 de gener, durant tot el matí, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

Banc de sang
Tornar