Header: Promoció de la Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els drets en salut mental, clau per combatre vulneracions al col·lectiu

Al voltant del 20% de la població té o tindrà un diagnòstic en salut mental al llarg de la seva vida. El més freqüent, la depressió.

La defensa de drets és una de les principals missions de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC), que aquesta setmana llença la campanya #DretsEnSalutMental. Ho fa dins del marc legislatiu que aglutina els drets en salut mental i la qüestió de la capacitat jurídica en l’àmbit internacional, estatal i autonòmic (com és el cas dels "Quality Rights" i el Pacte Nacional per a la Salut Mental). L’objectiu de la campanya és que les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies i entorn tinguin les mateixes oportunitats.

L’Ajuntament de Girona s’hi adhereix i fa extensible el contingut de la campanya #DretsEnSalutMental, per així arribar al màxim de persones possible entre totes i tots.

Dades, vulneracions de drets, testimonis... Cal sensibilitzar sobre la salut mental perquè aquest col·lectiu pateix vulneracions i discriminacions cada dia pel fet de tenir un diagnòstic.

Aquestes vulneracions sovint no es denuncien per desconeixement. Per tal de combatre les poques denúncies que es fan, la Federació SMC ha creat una bústia de vulneració de drets perquè tothom pugui alçar la veu i explicar si ha sentit vulnerats els teus drets en salut mental.

La campanya inclou un apartat específic on es convida, tant a persones com a organitzacions, a donar suport al missatge. També s’hi publicarà el llistat d’adhesions. Els i les interessades s’hi poden sumar a través d’aquest formulari.

Entre totes farem més força! Per a més informació es poden consultar i difondre els continguts de @salutmentalcat a les xarxes socials.

Tornar