Header: Promoció de la Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona vol aconseguir 550 donacions en la Marató de Donació de Sang de les Fires de Sant Narcís

L’esdeveniment tindrà lloc el 31 d’octubre i l’1 de novembre a la plaça de Catalunya

Imatges de la roda de premsa i el cartell de la Marató

Girona acollirà una nova edició de la Marató de Donació de Sang de les Fires de Sant Narcís, que enguany té com a objectiu que més de 500 persones vagin a donar sang i que una cinquantena donin plasma. L’esdeveniment tindrà lloc el 31 d’octubre i l’1 de novembre a l’envelat instal·lat a la plaça de Catalunya, de 10 a 21 h. Totes les donacions aconseguides ajudaran a remuntar les reserves, que s’han reduït durant les últimes setmanes.

Durant els dos dies s’hi realitzaran diferents activitats que amenitzaran les jornades. Enguany, la Marató recupera el to festiu després de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19. A més, a la campanya s’hi suma el cos de Mossos d’Esquadra de Girona.

Aquest matí, la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau; el comissari president del Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, i la tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona, Meritxell Casacuberta, han presentat l’esdeveniment en roda de premsa. "És important començar a donar sang. Des de l’Ajuntament de Girona encoratgem a la ciutadania de Girona i la que ens visita per les Fires a donar sang aquests dos dies i, en cas que no puguin, recordar que el Banc de Sang està obert tots els dies. Per aquesta Marató tenim l’objectiu d’arribar a les 500 donacions de sang i 50 de plasma que esperem aconseguir amb la col·laboració de tothom”, ha afirmat la regidora.

Aquests anys de pandèmia ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no s’han pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin anat a donar sang per primera vegada. Si en un any normal més de 30.000 persones comencen a donar sang, el 2020 i el 2021 han estat poc més de la meitat.

Davant d’això, el Banc de Sang vol animar noves persones a viure l’experiència de la donació amb la iniciativa “Suma’t a la Generació Donant”. Ara que es parla tant dels babyboomers i la generació Z, la Y i la X, es vol fer visible una nova generació: la generació donant, formada per persones de totes les edats. Aquesta es caracteritza perquè no ve marcada per l’any de naixement, sinó que cadascú tria si en vol formar part. El repte és animar tothom a donar sang i entrar a la #GeneracióD.

La Marató de Donants de Sang a Girona és possible gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Girona, l’Associació de Donants de Sang de Girona, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès. Es recomana reservar cita prèvia per donar sang o plasma els dies de la Marató.

Tornar