Header: Promoció de la Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Banc de Bones Pràctiques Municipal reconeix dues iniciatives de Girona en matèria de salut dels joves i en medi ambient i economia circular

S’ha premiat el programa d’orientació en salut afectiva, sexual i emocional per a adolescents del Centre Jove de Salut Integral i el projecte de cessió gratuïta de bicicletes pel foment de la mobilitat i la formació i inserció laboral

Dues iniciatives de l’Ajuntament de Girona han estat reconegudes en l’edició d’enguany del Banc de Bones Pràctiques Municipals de la Fundació Carles Pi i Sunyer. Aquests guardons valoren les experiències impulsades pels ens locals que representen una aportació innovadora i de qualitat i que poden servir de referència per a altres ajuntaments. 

La primera iniciativa que ha estat premiada com a bona pràctica ha estat el programa d’orientació en salut afectiva i sexual i salut emocional per a adolescents i joves del Centre Jove de Salut Integral. Impulsat pel servei de Promoció de la Salut, aquest pla té com a objectiu atendre i orientar a les persones adolescents i joves en salut emocional, afectiva i sexual, a més de la prevenció de les addicions, a través d’un enfocament multidisciplinari i integral.  

El segon projecte reconegut com a pràctica significativa ha estat la cessió gratuïta de bicicletes. En aquest cas es tracta de la política impulsada des de la subàrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona per cedir a entitats sense ànim de lucre bicicletes no reclamades i que es troben al dipòsit municipal de vehicles. Aquestes entitats les utilitzen per fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, o bé per a desenvolupar tallers i formacions de mecànica ciclista per a joves o col·lectius desfavorits.

“Estem satisfets que iniciatives que tirem endavant des de l’Ajuntament s’incloguin en aquest document, i que siguin una referència per a altres municipis. Innovem i trobem solucions a reptes que tenim avui a Girona, i que de ben segur tenen en altres ciutats, i els compartim amb vocació de cooperació municipal.  Aquest reconeixement és un premi que se suma a l’èxit amb què estem implementant mesures a favor de la salut dels joves i de l’economia circular i la mobilitat sostenible”, ha assenyalat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

El Banc de Bones Pràctiques és una iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, que compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya. El recull de propostes pretén ser un document de treball i consulta dirigit a professionals de les polítiques municipals. Podeu accedir al banc on es recullen totes les pràctiques seleccionades en aquesta i altres edicions a través d’aquest web.  

Tornar