Header: Promoció de la Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Helena Cebrià i Eloi Maldonado reben la beca Joan Bruguera d’aquest any

L’acte d’entrega de la beca es va celebrar ahir al vespre en el marc dels VII Premis Bonastruc ça Porta que atorga el Col·legi Oficial de Metges de Girona.

Fotografia dels guardonats amb la beca Joan Bruguera

Ahir el vespre, el Palau de Congressos de Girona va acollir l’acte de lliurament dels VII Premis Bonastruc ça Porta a la trajectòria professional mèdica. L’acte d’entrega dels guardons, organitzats pel Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), van incloure els guanyadors de les beques Joan Bruguera, que atorga la Fundació Joan Bruguera, formada per l’Ajuntament de Girona, el COMG i la Universitat de Girona. 

La regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, va ser l’encarregada d’entregar les beques Joan Bruguera als premiats d’aquest any. 

La primera beca d’aquesta convocatòria, dotada amb 8.000 €, s’ha atorgat a la doctora Helena Cebrià Fondevila, especialista en Pediatria, per una rotació d’un any a la unitat de cures pal·liatives pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu, a Barcelona. La segona beca s’ha concedit al doctor Eloi Maldonado Marcos, especialista en Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, per una rotació d’un  mes a la unitat de cirurgia colorectal al Memorial Sloan Kettering Cancer Center, a Nova York. En aquest cas, la beca està dotada amb 4.000 €  

Les beques Joan Bruguera es van idear amb l’objectiu de cursar estudis d’especialització o treballs d’investigació mèdica a Montpeller. En els darrers anys, s’han adaptat i s’entreguen a professionals de centres hospitalaris de Girona o bé nascuts a la ciutat, per a projectes que es vulguin desenvolupar fora del municipi. Les ajudes es concedeixen per una durada màxima d’un any o curs acadèmic, amb la possibilitat de demanar un any més de pròrroga addicional.

La resta de guardonats dels premis Bonastruc ça Porta han estat el Servei de Neurologia dels hospitals doctor Josep Trueta i Santa Caterina, el doctor Ramon Sans, metge nefròleg de l’Hospital de Figueres i la Fundació Salut Empordà i el doctor Antoni Beltran, metge de capçalera de Sant Feliu de Guíxols. 

Tornar