Header: Promoció de la Salut

Promoció de la Salut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona es capbussarà en la 28a edició del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”

La piscina municipal de la Devesa i la piscina del Complex Esportiu de Sant Ponç del GEiEG participaran en la iniciativa el dia 11 de juliol. L’objectiu de la campanya solidària, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple, és recollir fons a favor de les persones que conviuen amb aquesta malaltia neurodegenerativa

Fotografia de la roda de premsa d’avui

L’Ajuntament de Girona s’ha unit un any més a la iniciativa solidària “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que la Fundació Esclerosi Múltiple organitza per aturar l’impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa i incurable que afecta més de 9.000 persones a Catalunya. En aquesta 28a edició, l’acte central de la campanya a les comarques gironines tindrà lloc el diumenge 11 de juliol, i hi participaran la piscina municipal de la Devesa i la piscina del Complex Esportiu de Sant Ponç del GEiEG. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director de la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple de l’Hospital Santa Caterina, Lluís Ramió, i la coordinadora de campanyes i comunicació de la Fundació Esclerosi Múltiple a Girona, Montse Prats, han presentat aquest migdia la campanya 2021.

“Estic convençut que les gironines i els gironins tornaran a demostrar el seu compromís, un any més, participant en la iniciativa solidària i capbussant-se per l’esclerosi múltiple, en una jornada que, alhora, és per gaudir-la en família i amb els amics. Vull agrair també la perseverança de la Fundació Esclerosi Múltiple i de totes les persones voluntàries, així com del personal mèdic, que, malgrat les dificultats actuals, segueix la seva missió de frenar l’impacte de l’esclerosi múltiple i de millorar el benestar de les persones que conviuen amb la malaltia”, ha destacat el vicealcalde del consistori, Quim Ayats.

En total, més de 400 piscines d’arreu de Catalunya s’han sumat a la iniciativa, seguint totes les mesures dictades per les autoritats sanitàries per garantir la seguretat dels banyistes, i qui ho vulgui podrà fer-hi una capbussada solidària. A més, també es podrà participar en la campanya de manera virtual a través del web www.mullat.cat.

La il·lustradora i dissenyadora barcelonina Judit Canela ha estat l’encarregada de crear la imatge del “Mulla’t” d’enguany, amb un estil colorista i estiuenc, i amb un punt d’humor que encaixa amb l’esperit de la campanya. Com cada any, el “Mulla’t” compta amb un catàleg d’articles solidaris com samarretes, tovalloles o bosses de platja amb la imatge de la campanya que es ja es poden comprar online a mullat.cat/botiga o bé el dia 11 de juliol a totes les piscines col·laboradores.

Tots els fons recaptats es destinaran íntegrament als serveis d’atenció a les persones recent diagnosticades i els seus familiars, i a donar suport a la recerca perquè l’esclerosi múltiple algun dia sigui història.

La Fundació Esclerosi Múltiple va néixer el 1989 a Barcelona com una entitat privada sense afany de lucre, amb la missió d’aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (femcet), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que amb més de 25 edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya.

Tornar