Header: Els Químics Espai Jove

Els Químics Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: Els Químics Espai Jove

Xarxes: Finestra twitter Joventut

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un total de 15 famílies de la ciutat participen aquest mes de juliol al Projecte Respir

Es tracta d’un servei per a infants i joves amb necessitats educatives especials que l’Ajuntament de Girona ha organitzat enguany com a alternativa als casals d’estiu

Un total de 15 famílies de la ciutat que tenen infants i jovent amb necessitats educatives especials participaran aquest estiu al Projecte Respir. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Girona com a alternativa als casals d’Educació Especial, que aquest any no s’han dut a terme per la impossibilitat de garantir les condicions sanitàries actuals, establertes com a conseqüència de la pandèmia generada per la COVID-19.

El servei es va posar en funcionament el primer dia de juliol, coincidint amb l'inici dels casals d'estiu i durarà tot aquest mes. L’equip municipal que treballa en la gestió dels casals d’estiu ha estat diverses setmanes preparant el servei i organitzant trobades entre els infants i els seus monitors i monitores amb l’objectiu que les activitats es desenvolupessin de manera òptima des del primer moment. 

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat el valor d’aquesta iniciativa: “aquest any la complexitat de l’alerta sanitària ens ha obligat a organitzar de manera diferent els casals, i vam tenir molt clar que havíem de mantenir en la mesura del possible l’oferta per als nens i nenes d’Educació Especial. És un col·lectiu amb el que hem de ser més sensibles i més compromesos que mai, perquè els usuaris puguin gaudir com la resta d’infants d’una oferta pública de lleure a l’estiu en aquest context del coronavirus. Ens hi hem adaptat, els resultats estan sent molt positius i n’estem molt satisfets”.

El funcionament del projecte consisteix en una trobada de dues hores diàries entre un monitor o monitora i un únic infant dels que participen en el casal. Durant aquesta estona fan activitats per la ciutat com visitar museus, anar a biblioteques, fer gimcanes, visitar parcs o senzillament passejar. L’objectiu principal del projecte és donar l’oportunitat a aquests infants de viure experiències diferents, connectar amb l’entorn i generar noves relacions personals.

El fet que els infants, la família i l’equip de monitors s’hagin conegut abans de començar el casal ha permès tenir en compte els interessos i gustos de cada persona usuària a l’hora d’organitzar les activitats previstes i personalitzar l’experiència dins la mesura possible, per exemple anant a veure un partit de bàsquet o visitant indrets concrets de la ciutat.

Els participants al Projecte Respir són residents a Girona, tenen edats compreses entre els 4 i els 18 anys i durant l'any estan inscrits en escoles d'Educació Especial, on habitualment cursen també el casal d’estiu.
 

Tornar