Header: Els Químics Espai Jove

Els Químics Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: Els Químics Espai Jove

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona reconeix la tasca de 12 joves que han participat en el programa de Formació en Primera Acollida 

Es tracta d’un curs, dut a terme juntament amb la Generalitat de Catalunya i la Fundació Gentis, adreçat a persones d’entre 18 i 25 anys que resideixen a la ciutat i que no tenen referents al territori. 

L’Ajuntament de Girona ha reconegut avui la tasca de 12 joves de la ciutat que han participat en el programa de Formació en Primera Acollida. Es tracta d’un curs, dut a terme juntament amb la Generalitat de Catalunya i la Fundació Gentis amb fons socials europeus, adreçat a persones d’entre 18 i 25 anys que no tenen referents al territori. Aquest té per objectiu donar resposta a les necessitats inicials de formació i informació de la gent que acaba d’arribar al municipi. Aquest matí, s’ha dut a terme l’entrega dels diplomes al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona per part de la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi. 

“Vivim en un entorn global on constantment veiem crisis humanitàries en les quals els governs estatals no estan fent prou i això ho estan pagant les persones, començant pels adolescents que queden en situacions molt delicades i sense que se’ls hi doni sortides per part dels estats. Ho estem veient dia rere dia, i sabem que això us afecta. Tanmateix, us vull donar les gràcies per l’esforç que heu fet, per voler-vos integrar a la ciutat de Girona, a la cultura catalana, sense perdre la vostra cultura i els vostres costums”, ha afirmat la regidora.   

Del febrer al maig, aquests 12 joves s’han format en llengua catalana i castellana, en coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic, en temes d’àmbit laboral i en matèria de gènere i digitalització. En total, han estat 150 hores de formació. El curs també ha inclòs l’acompanyament i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. 

La major part dels participants són del Marroc, però també del Senegal o de Guinea. Tots ells han finalitzat amb èxit aquest curs d’acollida, assistint regularment al curs tot i viure situacions de vulnerabilitat en el seu dia a dia.  

Aquest és el tercer curs per a joves que el consistori, a través del Servei de Primera Acollida, duu a terme. Tanmateix, aquest és el primer cop que es realitza conjuntament la Fundació Gentis per tal d’arribar a més persones.  

Tornar