Header: Els Químics Espai Jove

Els Químics Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: Els Químics Espai Jove

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Estació Espai Jove renova elrodamon.cat, un web de mobilitat internacional que facilita a les persones joves viure experiències a l’estranger

El nou portal incorpora experiències de nois i noies a fora de Catalunya en un context marcat per la COVID-19. L’equipament presenta dues activitats en línia per aquesta primavera: un concurs de fotografia a través d’Instagram i la Fira d’Entitats

El servei de mobilitat internacional de L'Estació Espai Jove ha renovat el web www.elrodamon.cat. La plataforma passarà de tenir una programació semestral a una de més immediata, i posa el focus en els aprenentatges de l’estada a fora de Catalunya. Abans de la pandèmia, el portal era un espai en el qual es recollien experiències a l'estranger de diferents persones joves, però ara també incorpora relats a través dels quals els nois i noies expliquen la seva vivència en un altre país en un context marcat per la COVID-19. 

Si bé és cert que la mobilitat s'ha vist reduïda, no s’ha aturat completament. Durant aquest any, L’Estació Espai Jove ha seguit acompanyant les persones usuàries que estaven a l'estranger, a les que van tornar i a les que han pogut marxar darrerament.

“El servei s'ha hagut d'actualitzar i la programació ha passat de ser semestral a més immediata, reservant només tres esdeveniments fixos a l'any: El Rodamón Go, La Fira d'Entitats i El Rodamons Fest”, assegura la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, que explica que “el servei ha rescatat una idea que sempre ha estat en la base de la seva tasca i que es resumeix amb la frase: ‘la teva experiència comença abans de marxar i continua després’". En aquest sentit, la regidora destaca que “L’Estació Espai Jove posa èmfasi en el fet que el tipus de mobilitat que sempre se suggereix és aquell que, a part d'incorporar un element lúdic, inclou indubtablement i de manera buscada una experiència d'aprenentatge que ajudi la persona a desenvolupar-se en un futur”.

En la mateixa línia, L'Estació Espai Jove dóna el tret de sortida aquest dijous, dia 25 de març, al concurs d’Instagram #instaRodamon. Aquest té per objectiu difondre diferents experiències de persones joves que han anat a l'estranger. 

El concurs consisteix en penjar una foto a Instagram sobre l’estada a l’estranger, acompanyada per un escrit en el qual es reflexioni sobre el que s’ha viscut. Per participar-hi caldrà també seguir el perfil del servei de mobilitat internacional de L’Estació Espai Jove (@elrodamon.cat) i afegir les tres etiquetes següents: #InstaRodamon #XarxaRodamon #AprenentatgesRodamon. 

El concurs està obert a qualsevol persona jove de 18 a 35 anys, i finalitza el 15 d’abril. Els premis consisteixen en entrades a diferents esdeveniments culturals de Girona. A més, al llarg del 2021 es realitzaran dos concursos més. Un tindrà lloc el juny i consistirà en publicar una imatge relacionada amb la natura i l’estada a l’estranger; i el segon es realitzarà el setembre i estarà relacionat amb el món de la cultura. L’objectiu és donar visibilitat i veu a les persones que han viscut a l’estranger, per tal que puguin compartir tot allò que els ha aportat l’experiència en els àmbits personal i professional.

Des del servei de mobilitat internacional també s’ha organitzat la Fira d’Entitats de Cooperació i Voluntariat Internacional. L’esdeveniment arriba a la seva segona edició, i tindrà lloc el pròxim 7 d’abril de manera virtual, de les 18 a les 20 h. Es tracta d’un espai en el qual diferents entitats i associacions vinculades a la cooperació i la solidaritat donaran a conèixer els seus projectes i les seves destinacions. D’aquesta manera, les persones joves tenen la informació necessària per poder anar a fer un voluntariat a l’estranger. 

La Fira d'Entitats s’organitza conjuntament amb la Coordinadora d'ONGs Solidàries i les sis organitzacions que en formen part. L’assistència és gratuïta, però és necessari inscriure’s a través del web de l’Estació Espai Jove
 

Tornar