Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona vol esdevenir un referent en el sector de la brioixeria, la confiteria i la xocolata amb la creació de la fira Àgora Dolça

El certamen es portarà a terme per primer cop els propers 29 de febrer i 1 i 2 de març a la ciutat

Del 29 de febrer al 2 de març, Girona serà l’escenari de la primera edició de la fira Àgora Dolça, una iniciativa que neix amb l’objectiu d’esdevenir un referent en el sector de la brioixeria, la confiteria i la xocolata del territori. La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes; el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, i el representant de l’organització de l’esdeveniment, Salvador Garcia-Arbós, han explicat aquest matí els detalls del certamen.

“Amb la celebració dels 100 anys de l’Any del Xuixo l’any passat vam recuperar una part important del nostre patrimoni gastronòmic. Enguany, amb la fira Àgora Dolça, es fa un pas més i es reforça la nostra voluntat de cuidar, potenciar i fomentar aquest patrimoni que forma part de la nostra ciutat i de la nostra demarcació”, ha subratllat la regidora Glòria Plana Yanes. En la mateixa línia, el diputat Jordi Camps ha ressaltat que “la tradició culinària ha convertit la ciutat de Girona i la resta de la demarcació en una potència gastronòmica reconeguda en l’àmbit internacional; per això és el lloc perfecte per acollir aquesta iniciativa nova i de qualitat”.

El dissabte 29 de febrer la programació es concentrarà a la plaça de Catalunya, on hi haurà una fira popular de productors i artesans de confitures, melmelades, mel, xocolata, caramels i tota mena d’especialitats dolces, incloses begudes com licors, garnatxes, moscatells i vins dolços. Durant la jornada, es preveu que es facin demostracions de cuina al matí, amb gelats de xuixo, xuixos a la brasa o un xuixcooking a càrrec del guanyador del primer concurs El Millor Xuixo del Món, Ricard Jambert, de la pastisseria Padrés de Banyoles.

Precisament una de les activitats destacades del programa serà la segona edició del concurs El Millor Xuixo del Món, que es farà el dia 1 de març al Centre Cultural La Mercè al matí. La proposta va néixer l’any passat coincidint amb què en el període 2018-2019 es va celebrar el centenari del naixement del xuixo i amb l’objectiu de posar en valor aquest dolç tradicional. Les inscripcions per a aquesta segona edició del concurs estaran obertes fins al dia 28 de febrer i s’han de fer a través del web www.xuixo.org, on es podran consultar també les bases. Hi poden participar pastisseries i fleques d’arreu que tinguin punt de venda. El premi serà de 1.500 euros.  

El nom de la persona guanyadora del concurs es donarà a conèixer el dilluns 2 de març, a les 18.30 h, al Centre Cultural La Mercè, just abans d’un altre dels plats forts de l’Àgora Dolça: la presentació de la Casa Cacau dels germans Roca. Els encarregats de fer aquesta presentació seran el pastisser Jordi Roca i Anna Payet.

El representant de l’organització de l’esdeveniment, Salvador Garcia-Arbós, ha destacat “la voluntat de continuïtat de l’esdeveniment i de mantenir-lo a les portes de l’arribada de la primavera”.

Programació d’actes

Dissabte 29 de febrer
Plaça de Catalunya

10-20 h: “La Fira més dolça”
11 h: “XuixCooking”, a càrrec de Ricard Jambert
11.50 h: “Els gelats de xuixo”, a càrrec d’Hervé Corvitto
12.30 h: “Xuixos a les postres de restaurant”, a càrrec de Joan Morillo i Jordi Rollan, del restaurant Divinum de Girona
13 h: “Els xuixos a la brasa i els nous xuixos”, a càrrec de Julià Castelló
17 h: Xocolata a la pedra
18.15 h: “Casa Cacau, el viatge de tornada a l’origen de la xocolata”, a càrrec de Damian Allsop
18.30 h: Xocolatada popular, a càrrec de Casa Cacau

Diumenge 1 de març
Centre Cultural La Mercè

9 h - 13 h: II Concurs El  Millor Xuixo del Món
*Aquesta activitat es portarà a terme a porta tancada

Dilluns 2 de març
Centre Cultural La Mercè

11 h: Presentació de la guia “Les 50 millors pastisseries de Catalunya”
12 h: “Bean-to-bar”, a càrrec d’Olivier Fernández, del Museu de la Xocolata
17 h: Tast de vins dolços de la DO Empordà
18.30 h: Lliurament de premis del II Concurs El  Millor Xuixo del Món
18.45 h: Presentació mundial de Casa Cacau, a càrrec d’Anna Payet i Jordi Roca
 

Tornar