Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Arriba la tercera edició dels Premis de la Nit de la Comerç a Girona

L'acte tindrà lloc dimarts que ve, dia 26 de novembre, a les 20.15 h, a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè. Com a novetat, aquest any es donarà el primer premi "L'art de l'ofici", que reconeix els comerços liderats per persones artesanes.

L’Ajuntament de Girona organitza dimarts que ve, dia 26 de novembre, la tercera edició de la Nit del Comerç de Girona. L’acte, que començarà a les 20.15 h i es portarà a terme a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè, comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i de la regidora de Promoció Econòmica del consistori, Glòria Plana Yanes.

Aquest esdeveniment té un doble objectiu: d’una banda, reconèixer i promocionar les empreses i comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat de la ciutat i, de l’altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars que fan de Girona única.

Els premis també estan destinats a posar en valor els professionals del comerç que treballen per fer d’aquest sector un referent de qualitat i de reconèixer i incentivar la participació d’iniciatives empresarials que per les seves característiques es poden considerar exemples per un teixit econòmic dinàmic i competitiu.

Com a novetat, enguany es donarà el premi “L’art de l’ofici”, que reconeixerà els comerços liderats per artesans i artesanes que fan de la seva professió un art i el donen a conèixer a través dels productes que tenen a la venda. La resta de categories dels guardons es mantindran respecte l’any passat i seran les següents: Premi Avantguarda, a l’establiment més innovador; Premi Ambaixador de Girona, a l’establiment amb més implicació a la ciutat i la seva projecció internacional; Premi Talent, a aquells o aquelles joves emprenedors i/o dissenyadors locals que tenen una botiga a la ciutat i destaquen per la seva creativitat o innovació en el negoci; Premi Comerç Verd, a l’establiment més sostenible i/o respectuós amb el medi ambient; Premi Comerç Singular, que reconeix l’establiment per la seva trajectòria a la ciutat, i Premi Especial Sóc Girona, al/la comerciant per la seva trajectòria i implicació a la ciutat.

Durant l’acte es farà també un reconeixement i un homenatge a aquells comerços emblemàtics de llarga trajectòria de la ciutat que hagin complert durant l’any en curs els 25, 50 i 75 anys, i els tres establiments més antics de Girona exceptuant els tres premiats en l’edició anterior. També haurà una ponència a càrrec del fundador i director de l’Observatori Econòmic EIXOS, David Nogué, que tractarà sobre “Mapa del comerç de Girona, diagnosi de salut comercial i detecció d’oportunitats”. L’acte serà conduit per la periodista Ester Bertran.

La regidora Glòria Plana Yanes ha explicat que “la Nit del Comerç es consolida, amb la seva tercera edició, com un punt de trobada entre professionals del sector. És una nit de reconeixements per la feina ben feta i per fer visible el comerç de Girona, que amb el seu treball del dia a dia cohesiona els veïns i veïnes, dóna vida als carrers i defineix el carisma de la ciutat”. 

Tornar