Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La plaça del Marquès de Camps es transformarà en una crida al respecte al medi ambient per “Girona, Temps de Flors. A cel obert”

L’entitat financera BBVA, un dels principals patrocinadors de la mostra, decorarà aquest espai amb el projecte “Arrelats”

Fotografia de la presentació del projecte

La plaça del Marquès de Camps retrà un homenatge a l’arbre i esdevindrà una crida al respecte al medi ambient per “Girona, Temps de Flors. A cel obert”, que tindrà lloc del 8 al 16 de maig. L’entitat financera BBVA és de nou un dels principals patrocinadors de la mostra floral i participa en l’esdeveniment decorant aquest espai de la ciutat, on s’ubica la seu del banc a la capital gironina des de fa gairebé 70 anys. 

“Temps de Flors és el tret de sortida a la recuperació econòmica de la ciutat i, per tant, de la cohesió social. Agrair especialment a les persones voluntàries que fan possible la mostra i les empreses que patrocinen l’esdeveniment com BBVA amb aquest projecte tan especial a la plaça del Marquès de Camps”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant la presentació del projecte.

El projecte floral de BBVA, “Arrelats”, s’inspira en la Festa de l’Arbre, que reivindica la importància dels boscos i la biodiversitat. La idea pren com a punt de partida el propi interès pels arbres del Marquès de Camps, qui va dedicar una part important de la seva vida a l’estudi dels valors forestals del medi, es va interessar pels avenços tecnològics en el camp de l’agricultura i qui al 1908 va recomanar instaurar la Festa de l’Arbre a nivell estatal.

S’engalanaran dos elements principals de la plaça,  la font i la façana de l’edifici de la seu de l’entitat financera. La font quedarà reconvertida en un arbre, amb la part superior decorada amb falgueres i orquídies aèries blaves i fulles de palmeres, i la base amb aigua i plantes aquàtiques. Pel que fa a la façana de l’edifici, s’ha decorat amb fulles de palmeres pintades amb tints naturals i s’hi han incorporat fulles de plàtan, la fulla de referència a Girona, fetes de cartró. Tot plegat amb colors que inspiren natura com són el verd, el blau i el turquesa, amb tocs de blanc per donar lluminositat.

El toc diferencial de llum arribarà però a la nit, ja que el projecte comptarà amb il·luminació LED als balcons de la façana. Aquesta acció és part d’un projecte de pràctiques de l’alumnat de 4t del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de l’Escola Politècnica Superior (UdG). 

Pensant en el vessant sostenible, molts dels materials emprats tindran un segon ús en acabar la mostra. Com el tronc de l’arbre, que serà reutilitzat, o les plantes d’aigua, que quedaran a la plaça. 

“Arrelats” ha estat ideat per l'artista i membre de l'Associació Amics de les Flors de Girona Jordi Albà i realitzat, com en cada edició, en col·laboració amb personal voluntari del banc. De fet, el nom del projecte és una mostra de la implicació dels treballadors i treballadores de BBVA i un motiu d’orgull per l’entitat, donat que és un nom triat pels mateixos empleats.

Aquest no és l’únic disseny floral en què Albà i BBVA han col·laborat des que l’entitat financera participa en l’esdeveniment. Així, les creacions de l’artista amb BBVA han decorat anteriorment el claustre, els soterranis i el fossat de la Catedral de Girona, el claustre de Sant Pere de Galligants, els Banys Àrabs i, aquest any, la plaça del Marquès de Camps. 

Tornar