Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Una quinzena de nois i noies d’entre 16 i 21 anys participen en la segona edició de “Joves en Acció”

La iniciativa s’emmarca dins del programa Girona Actua i té com a objectiu preparar els joves perquè puguin accedir de nou al sistema educatiu reglat.

Una quinzena de nois i noies d’entre 16 i 21 anys participen en la segona edició del programa “Joves en Acció”. Impulsat i finançat íntegrament per l’Ajuntament de Girona, la iniciativa s’emmarca dins el Programa Girona Actua. El projecte es coordina des del Servei Municipal d’Ocupació i l’execució la duu a terme la Fundació Privada Obra Social Comunitària Bellvitge (OSCOBE) a qui s’ha adjudicat el contracte després de la licitació pública. 

El nou curs s’ha inaugurat avui amb un acte de benvinguda, tot i que les classes van començar dimarts. “Joves en Acció” té com a objectiu principal oferir un itinerari personal d’acompanyament integral al col·lectiu de joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat prematurament l’educació secundària obligatòria o bé l’han finalitzat amb o sense l’obtenció del graduat en educació secundària (GESO) i que no estan preparats per a la incorporació immediata al mercat de treball. En aquesta segona edició del programa s’ha incorporat a joves amb graduat d’ESO, concretament a 5 persones.

“Aquest és un programa que en la primera edició ja ens va demostrar que era molt útil perquè ens permet treballar de manera molt directa amb nois i noies que podrien tenir dificultats laborals, i a qui gràcies a aquesta iniciativa podem oferir alternatives de formació per facilitar-los trobar feina. Reduir l’atur entre els joves és un repte que tenim com a societat, i per això hem introduït alguns canvis en el programa ‘Joves en acció’ perquè estigui encara més ben adaptat a les necessitats que tenim avui a la ciutat”, ha afirmat la tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

Les accions que es realitzaran focalitzen l’atenció en la millora del capital competencial dels joves, tant pel que fa a les competències instrumentals i professionals com transversals, per facilitar-los el retorn al sistema educatiu reglat o postobligatori. L’objectiu és formar-los perquè assoleixin un desenvolupament personal i professional que els permeti una inserció laboral amb unes mínimes garanties de futur.

El  programa es durà a terme fins al 31 de juliol de 2021, i si s’escau, entre l’1 i el 30 d’agost de 2021 l’alumnat podrà realitzar pràctiques en empreses o entitats (d’entre 75 i 100 hores). Per a la realització de les accions previstes es comptarà, un any més, amb la col·laboració del Centre de Formació d’Adults Nou Girona, que s’ocuparà de la formació en competències instrumentals, concretament en l’àmbit de la comunicació (català i castellà) i en l’àmbit cientificotecnològic (biologia i geologia, física i química, tecnologia i matemàtiques competencials).

Els participants també realitzaran formació professionalitzada, distribuïda en quatre especialitats: auxiliar de magatzem, auxiliar de cuina, auxiliar sociosanitari i ajudant de jardineria. La informàtica i les noves tecnologies, així com l’activitat física i els esports, seran els altres dos àmbits que es treballaran, de manera transversal, durant tot el programa.

L’èxit del programa rau en la priorització de l’orientació i la tutorització dels joves al llarg de tot el procés de formació. Aquest és l’eix fonamental per promoure itineraris d’aprenentatge personalitzats i garantir així l’èxit del projecte, ja que esdevindrà l’element que facilitarà a l’alumnat eines de suport i apoderament per potenciar l’autoconeixement, el sentit crític, la presa de decisions i l’elaboració d’un projecte personal i professional de futur.

En la primera edició del programa els resultats van ser molt positius, i actualment 5 dels joves segueixen els seus estudis al Centre de Formació d’Adults Nou Girona i 2 estan cursant el PTT de construcció de l’Ajuntament de Girona. 

Tornar